Om dokumentmallar

En dokumentmall (template) är en särskild dokumenttyp som innehåller information som t.ex. typsnitt, storlek, logotyp, fotnoter och fasttext. Du kan med hjälp av kopplingsfält även infoga kontaktinformation om anställda eller kontakter/kontaktpersoner som är registrerade i programmet.

Dokumentmallar används för att förenkla arbetet med dokument som ska liknande utseende. Alla dokument som skapas med hjälp av en och samma mall får samma innehåll som har förhandsdefinierats. Genom att lägga ned lite tid på att anpassa dokumentmallar som används ofta kan du spara mycket tid när du ska skapa nya dokument.

Programmet levereras med en rad olik dokumentmallar som antingen kan användas som de är eller redigeras för att passa ditt företags behov. Du kan naturligtvis också skapa nya dokumentmallar.

Kopplingsfält i Word

I Word-mallar är det möjligt att infoga kopplingsfält som för in kontaktinformation om anställda eller kontakter/kontaktpersoner. Kopplingsfälten infogas genom att klicka på knappen Insert Merge Fields i Word. En lista visas över möjliga fält som du kan ange som kopplingsfält i dokumentmallens. Dessa fält fylls i automatiskt när du skapar ett dokument baserat på dokumentmallen. Kom ihåg att kopplingsfälten kan formateras och flyttas efter behov.

Se även:

Skapa ny dokumentmall

Hur redigeras en dokumentmall?

Dokumentmallar

Egenskaper för dokumentmallar

Om dokument