Redigera dokumentmall

Var uppmärksam på att du genom att klicka på Redigera kan redigera en dokumentmall. Genom att klicka Öppna dokumentmall kan du göra ändringar i själva mallen.

Tips! Du kan välja vilka dokumentmallar du vill se i listan genom att välja aktuell modul i rullgardinsmenyn.

Så här redigerar du egenskaper för en dokumentmall:

1. Välj Visa, peka på Dokument och klicka på Dokumentmallar.
  2. Markera den aktuella mallen i listan och klicka på Redigera.

3. Gör ändringarna
  4. Klicka OK.

Egenskaperna för dokumentmallen är nu uppdaterad med de ändringar som du har gjort.

Så här öppnar och ändrar du en dokumentmall:

1. Välj Visa, peka på Dokument och klicka på Dokumentmallar.
  2. Markera den aktuella mallen i listan och klicka på Öppna dokumentmall i verktygsfältet.
  3. Gör ändringarna (formatering, flytta fält, logotyp, texter, etc.).
  4. Klicka på Spara när du är färdig.
  5. Klicka på Stäng.

Ändringarna som du har gjort i dokumentmallen visas nästa gång du skapar ett dokument baserat på mallen.

Tips i Word 2003: Om du inte ser verktygsfältet för koppling när Word öppnas kan du aktivera det genom Visa - Verktygsfält - Koppla dokument (View - Toolbars - Mail Merge) i Word.

Tips i Word 2007: Om du inte ser verktygsfältet för koppling när Word öppnas kan du aktivera det genom Brev och utskick - Koppla dokument (Mailings - Start Mail Merge) i Word.

Se även:

Egenskaper för dokumentmallar

Om dokumentmallar

Dokumentmallar

Skapa ny dokumentmall