Egenskaper för dokumentmallar

Fönstret Dokumentmall öppnas både när en ny mall ska skapas samt när du ska redigera en befintlig dokumentmall. I fönstret kan du bland annat ange kopplingsunderlag samt vilka adresser som ska hämtas in till dokumentmallens kopplingsfält.

Fältbeskrivning

Program: Som standard är Word det förvalda programmet i rullgardinsmenyn. Du kan även välja att skapa dokument i Excel, PowerPoint och Project, om du har dessa program installerade.

Mallnamn: I fältet anger du mallens namn. Du kan inte ändra namn på befintliga mallar.

Obs! Filändelsen [.DOT] (i Word 2003) och [.DOTX] (i Word 2007) står för Document Template i Word.

Beskrivning: Här kan du registrera en beskrivning av mallen. Beskrivningen visas inte i dokumentet.

Kopplingsunderlag: För dokumentmallar i Word kan du bestämma om kopplingsunderlaget ska vara kontakter, anställda eller inte ha något kopplingsunderlag. Beroende på vad du väljer kommer information om kontakter eller anställda att infogas i mallen. Du kan inte koppla information både från kontakter och anställda i samma mall.

Adress 1: Detta fält är bara aktivt för dokumentmallar i Word. Här anger du vilka adresser som ska användas i kopplingsfälten för adress i dokumentmallen. Om du har valt att kopplingsunderlaget ska vara kontakter kan du välja mellan olika adresstyper för kontaktpersoner. Om du har valt anställd som kopplingsunderlag kan du välja mellan olika postadresser.

Adress 2: Fältet fungerar på samma sätt som Adress 1. Du kan alltså koppla två adresser till mallen, till exempel postadress och leveransadress.

Anteckning: Här kan du skriva in anteckningar om dokumentmallen. Anteckningarna kommer inte att visas i själva dokumentet.

Mallen ska vara tillgänglig för alla dokumenttyper: Denna är markerad som standard. Eftersom du kan välja vilka mallar som ska vara tillgängliga för de olika dokumenttyperna kan det vara en bra idé att du gör alla nya mallar tillgängliga för alla dokumenttyper.

Obs! Du kan ändra Beskrivning, Kopplingsunderlag, Adress 1, Adress 2 och Anteckning när mallen har skapats och tagits i bruk. Det kan dock vara en god idé att skapa en ny mall istället för att ändra kopplingsunderlaget.

Se även:

Skapa ny dokumentmall

Redigera dokumentmall

Om dokumentmallar

Om dokument