E-posteditorn i programmet

Programmet har en egen e-posteditor för att skapa och redigera utgående e-post. Denna används som standard.

Tips! Du kan byta till e-posteditorn i Outlook genom Användarinställningar för Outlook-integration.

Du kan till exempel skicka e-post direkt från kontaktkortet genom att klicka på Skicka e-post. Alternativt kan du välja Visa - E-post - Kontakt för att öppna e-posteditorn. Du kan därefter välja vilken kontakt som ska ta emot e-posten. Väljer du att skicka direkt från kontaktkortet, blir e-postadressen automatiskt ifyllt.

Så redigerar du ett e-postmeddelande i programmets egen e-posteditor:

1. Klicka på knappen Till... och välj till vem du vill skicka. Det gör du genom att markera kontakten till vänster i fönstret som öppnas. Markera därefter en eller flera kontaktpersoner som ska motta e-posten. Överför kontaktpersonerna till mottagarrutan med hjälp av pilknapparna och klicka OK.
  2. Klicka på Bilaga... om du vill bifoga ett dokument.
  3. Skriv in Ämne för meddelandets innehåll.
  4. Välj mall i rullgardinsmenyn om du vill basera innehållet på en e-postmall. Läs mer i E-postmallar .
  5. Välj Projekt om e-postmeddelandet ska kopplas till ett projekt.
  6. Skriv sedan själva meddelandet. Med hjälp av formateringsknapparna överst i editorn kan du formatera texten till önskat teckensnitt, färg, storlek, etc.
  7. Klicka Skicka E-post för att skicka e-postmeddelandet.

E-postmeddelandet skickas nu via Outlook.

Du kan läsa mer om de olika inställningsalternativen för e-post från programmet i Om e-post i programmet.

Se även:

Om e-post i programmet

E-postmallar

Användarinställningar för Outlook

Om integration med Outlook