Kom i gång med e-post

Så kommer du i gång med e-post i programmet:

1. Registrera din e-postadress: Först måste du registrera en e-postadress på dig som användare. Detta gör du genom att välja Visa - Inställningar - Användare. Skriv in e-postadressen i fältet E-post.

Du kan hämta din e-postadress från Outlook med hjälp av sök-knappen . Om du har flera e-post adresser registrerade i Outlook visas det ett fönster där du kan välja vilken e-post adress som du vill använda till integrationen. Om du enbart har en e-post adress registrerad så hämtas den automatiskt från Outlook när du klickar på sök-knappen.

Obs!
    Systemadministratör: Är du systemadministratör kan du registrera e-postadresser på alla användare. Detta gör du genom Visa - Inställningar - Säkerhet - Användaradministration.
  2. Välj e-posteditor: Du måste bestämma vilken e-posteditor som ska användas för att skapa och redigera e-post från programmet. Använder du Outlook som e-posteditor, öppnas Outlook när du skapar ett e-postmeddelande.

Obs! Inställningen gäller bara e-post från kontakt-/kontaktperson, personal- och aktivitetsregistret. E-post som skapas från produkt använder funktioner i programmets egen e-posteditor och använder därför denna. E-post som skapas direkt från rapporter använder alltid Outlook som e-posteditor.

Du väljer e-posteditor under Visa - Inställningar - Användare - Inställningar per modul - Outlook, i rullgardinsmenyn överst.

3. Välj om du vill använda Outlook-integrationen eller inte: Om du inte ska använda integrationen kan du nu skicka e-post från programmet.
  4. Ska du använda integrationen anger du detta under Visa - Inställningar - Användare - Inställningar per modul - Outlook. Du kan då välja hur integrationen ska fungera. Se mer om användarinställningar för Outlook i Användarinställningar för Outlook.
  5. Starta därefter om Outlook. Använder du integrationen kommer du att se programmets menyrad i Outlook.

Du kan nu använda programmet för e-post.

Obs! Systemadministratör: Inställningarna för e-post anges för var enskild användare.

Outlook

Om du har valt att använda Outlookintegrationen kommer alla nya element i Outlook automatiskt att synkroniseras med ditt Mamut-system. Inkommande e-post, skickade element och element i kalender och uppgiftslistan som har mottagits/registrerats innan du aktiverade integrationen kommer inte att synkroniseras automatiskt. Dessa element kan du överföra manuellt genom att markera de aktuella elementen i Outlook och klicka på Överföring.

Se även:

Om e-post i programmet

Om integration med Outlook

Användarinställningar för Outlook

Menyraden i Outlook