Fliken Ganttdiagram

Obs! Du måste först installera Microsoft Project ® för att få tillgång till fliken Ganttdiagram. Du kan kontrollera att Mamut har hittat programmet, gå till Visa - Inställningar - Övriga inställningar - Andra program. Där hittar du en översikt över vilka program som har installerats på din dator. Klicka på knappen Sök för att uppdatera listan.

Microsoft Project® ger dig ett visuellt verktyg för att administrera en mängd olika projekt. Programmet kan hjälpa dig att hålla tidsfrister genom att välja rätt resurser, att förenkla processer, att underlätta samarbete mellan anställda, arbetslag och hela företag.

På fliken Ganttdiagram i projektregistret kan du skapa nya Ganttdiagram som hjälper dig att få en visuell framställning av projektets varaktighet och utveckling. Funktionen hittar du under Visa - Projekt - Projektregister - Ganttdiagram. När du har skapat ett nytt dokument och registrerat relevant information klickar du på knappen Skapa/koppla för att öppna Ganttdiagrammet. Här kan du planera projektets varaktighet och dela in det i sektioner. På så sätt blir det enklare att uppskatta hela projektets varaktighet.

Genom att klicka på Ny kan du skapa nytt gantt-diagram. Då öppnas fönstret Nytt dokument i vilket du registrerar information om dokumentet i.

Du kan redigera dokumentinformationen genom att klicka Redigera. Fönstret Redigera dokument öppnas där du kan göra aktuella ändringar.

Du kan öppna dokumentet genom att markera dokumentet i listan och klicka på Öppna. Dokumentet öppnas då i Microsoft Project®.

Du kan radera dokumentet genom att klicka på Radera.

Uppdatera dokumentet med de senaste ändringarna genom att klicka Uppdatera.

Obs! Det är särskilt viktigt att du fyller i fältet Rubrik. Klicka på Skapa/koppla för att öppna dokumentet i Microsoft Project.

När du har skapat ett nytt dokument kan du registrera och redigera projektet i Ganttdiagrammet i Microsoft Project ®. Du kan ändra namn, underprojekt samt varaktighet och start- och slutdatum. När du har registrerat informationen kan du visa en översikt över projektet.

Tips! Det kan vara klokt att dela upp projektet i flera mindre delar. Det slutliga ganttdiagrammet visar den totala tiden för projektet inklusive alla etapper.

Se även:

Projektregistret

Om projektmodulen