Fliken Försäljning och fakturering

På fliken Försäljning och fakturering registrerar du nya order som hör till projektet.

I de två kolumnerna till höger, Sum. exkl. moms och Totalsumma projekt exkl. moms kan två olika belopp visas beroende på följande:

När kryssrutan Projekt under Användarinställningar i Försäljning och fakturering markeras visas kolumnen Projekt på fliken Produktlinjer. I denna kolumn kan du ange vilket projekt varje produkt i ordern hör till. Därigenom kan ordern klassificeras som projekt i rullgardinsmenyn i övre delen av orderkortet medan de enskilda produkterna i ordern kan registreras på andra projekt.

Det finns två olika kolumner på fliken Försäljning och fakturering. I kolumnen Sum. exkl. moms visas totalsumman för alla produkterna i ordern medan det i kolumnen Totalsumma projekt exkl. moms visas summan för produkterna i det enskilda projektet i ordern.

Rullgardinsmenyn Urval fungerar som ett filter när du vill visa en översikt över olika status.

Så här skapar du en ny order i samband med ett projekt:

1. Klicka på Ny.
  2. I fönstret som öppnas väljer du kontakt och kontaktperson. Försäljning och faktureringsmodulen öppnas automatiskt med kontaktinformationen på plats i den nya ordern.
  3. En detaljerad beskrivning av hur informationen registreras finns i kapitlet om Försäljning och fakturering Om Försäljning & Fakturering. När du har fyllt i ordern stänger du modulen och kommer tillbaka till fliken Försäljning och fakturering i projektregistret.
  4. Klicka på Redigera om du vill ändra en befintlig order. Då öppnas Försäljning och faktureringsmodulen där du kan göra önskade ändringar. Listan Val fungerar som ett filter, och ger dig överblick över olika order och statusvärden.

Ordern har nu skapats.

I rullgardinsmenyn Skapad från kan du se var ordern skapades. Bland alternativen finns också Alla (oberoende av var orderna skapades). Dessutom går det att filtrera ut order som registrerats i modulen Försäljning och fakturering. Om du markerar Försäljning och fakturering i den här rullgardinsmenyn visas de order som på orderkortet angetts tillhöra det aktuella projektet i listan på fliken. Du kan också välja Projektregister och i det filtrera ut order som skapats på fliken Försäljning och fakturering i projektregistret.

Se även:

Projektregistret