Projektregistret, Fliken Underprojekt

På fliken Underprojekt visas projektets alla delprojekt (och eventuellt andra projekt som det aktuella projektet är en del av). Det finns en koppling mellan denna fliken och urvalet som gjordes via funktionen Ingår i.

Exempel: Juliförsäljning kan till exempel vara en del av Sommarförsäljning. På projektkortet för Juliförsäljning väljer du Sommarförsäljning via knappen Ingår i. På fliken Underprojekt på projektkortet Sommarförsäljning visas Juliförsäljning i listan.

Underprojekt och huvudprojekt

Knappen Ny (till vänster på fliken) och sökknappen (till höger) har motsatta funktioner:

Du klickar på Ny om du vill skapa en ny koppling till ett underprojekt, så att det aktuella projektet (det som visas högst upp på projektkortet) blir ett överordnat projekt. Om du klickar på sök knappen kopplas det aktuella projektet till ett annat överordnat projekt. I vissa fall kan du behöva använda båda knapparna. Om projektet högst upp på projektkortet exempelvis har namnet "Januari", kan du koppla underprojekten "Vecka 1", "Vecka 2", "Vecka 3" och "Vecka 4" till det genom att klicka på Ny. Samtidigt kan du koppla "Januari" till det större projektet "Vinter" genom att klicka på sök knappen till höger på fliken.

Se även:

Projektregistret