Listfönster

I många moduler i programmet hittar du knappen Lista överst i verktygsfältet. Klickar du på knappen får du upp en lista med information som tillhör modulen som du är inne i. Exempel på moduler där du kan hitta listknappen är Kontakt, Produkt, Personalregister, Projekt, Tidrapportering, Försäljning och Fakturering och Inköp.

I många av listorna finns flera standardknappar som har samma funktion oberoende av modul. Alla knappar är inte tillgängliga i alla listor och alla knappar är inte aktiva även om de visas i listfönstret.

Ny ger dig möjlighet att skapa nya inmatningar.

Ändra låter dig redigera posten som du har markerat.

Radera låter dig radera inmatningar.

Med hjälp av knappen Urval av/på kan du välja att aktivera eller inaktivera ett filter som du har specificerat i urvalsinställningar. Läs mer i Urval.

I Urvalsinställningar kan du skapa urval och sätta upp en eller flera egenskaper som enheten ska ha för att vara med i urvalet.

Skriv ut ger dig möjlighet att skriva ut innehållet i listan.

Klicka på Hjälp om du har fastnat och behöver hjälp.

Klicka Avsluta för att stänga listan.

Sortering

Genom att klicka på kolumnrubriken kan du sortera innehållet i listfönstret efter till exempel namn, nummer, ID, telefonnummer etc. Kolumnrubriken som listan sorteras efter visas med fet stil. I flera moduler kan du i användarinställningarna bestämma vilken sortering du vill ha som standard när du öppnar ett listfönstret.

Sök

Nederst i listan kan du söka genom att skriva in sökord eller nummer. Sökningen kommer att göras utifrån det filter som du har gjort. Det vill säga om du har sorterat efter namn och börjar skriva in "H" kommer listan att visa kontakter som börjar med bokstaven H. Allt eftersom du skriver in resten av sökordet, till exempel "Hansson", kommer den att stanna på den första kontakten som börjar på "Hansson".

Status

I flera av listorna hittar du en eller flera rullgardinsmenyer överst där du kan ändra sortering och välja status. Detta kan vara till hjälp i till exempel produktlistan där du kanske har flera hundra produkter. I den första rullgardinsmenyn kan du välja produktgrupp och i den andra till exempel "Lagervara". Detta reducerar innehållet i listan och du kommer lättare att få översikt och hitta de produkter som du letar efter.

Se även:

Om skärmbilder

Urval