Urval

Du kan förenkla registrering och inhämtning av information i alla moduler genom att definiera ett urval. Du anger ett eller flera kriterier som enheterna ska uppfylla, för att de ska tas med i urvalet.

För att kunna använda funktionen Urval måste du registrera information i ett eller flera fält, så att du kan filtrera fram önskade upplysningar. Med verktyget kan du söka igenom alla moduler och hitta praktiskt taget all information som du söker; förutsatt att du har registrerat korrekta sökkriterier.

I många fönster finns det rullgardinsmenyer som sorterar poster med bland annat status som underlag. Sådana urval beskrivs i de enskilda kapitlen. I det dagliga arbetet kan det vara viktigt att hitta till exempel rätt kontakter så fort som möjligt. I detta kapitel beskrivs hur sök fungerar.

Du kan öppna urvalsfönstret på flera sätt:

Klicka på knappen Urvalsinställningar i verktygsfältet längst upp i modulen eller listan du arbetar i.

Klicka på Skriv ut i rapportmodulen för att öppna urvalsfönstret.

Klicka på skrivarikonen i den modul som du arbetar i.

Gå till Arkiv-menyn och klicka Skriv ut.

Klicka på Fler kriterier bredvid Sök.

Gå till Visa-menyn och välj Guide för kontakturval.

Hur fönstret ser ut är beroende av i vilken modul du gör urvalet. Ett gemensamt drag är dock att du kan välja de allra flesta fälten i modulen tillsammans med fält från andra, integrerade moduler. Med tre kriterier kan du till exempel hitta alla kontakter(1) som du har sålt en viss produkt(2) till under den senaste månaden(3).

Med hjälp av Guide för kontakturval kan du ange fasta urval som du sedan använda vid behov. För varje gång du använder urvalet kan du dessutom välja mellan flera aktiviteter som du kan använda urvalet till. Läs mer i Guide för kontakturval.

Urval av/på

När du sätter på urval genom urvalsinställningarna bestämmer du t.ex. att en lista bara ska visa några av de tillgängliga posterna. I fönster där det är möjligt att definiera urval finns det därför också en knapp i verktygsfältet där du kan stänga av urvalet igen, så att alla posterna visas.

Knappen för detta heter Urval av/på.

Se även:

Hur gör jag ett urval?

Knapparna i verktygsfältet

Verktygsfältet på skrivbordet

Fälten i Sök och Urval

Avancerat urval

Periodurval - Skriv ut rapport över kontakter

Sök