Avancerat urval

I alla moduler kan du förenkla registrering och hämtning av information genom att definiera ett urval. Ett urval definieras genom att ange en eller flera egenskaper som ska överensstämma med enheten för att den ska inkluderas i resultatet. Läs mer i Urval.

På fliken Avancerat kan du kombinera flera kriterier till mer komplexa, logiska urval (Boolean). Det går bra att ange avancerade kriterier i kombination med fält från de andra flikarna i fönstret Urval.

Du kan både ange kriterier som "A eller B" eller med paranteser som "A eller (B och C)". Exempel på avancerat urval.

Så här gör du ett avancerat urval:

1. Öppna urvalsmodulen enligt instruktionerna i Urval och välj fliken Avancerat.
  2. Klicka på Ny för varje kriterium du anger för urvalet. En guide öppnas som hjälper dig genom processen.

3. Klicka på plustecknet till vänster om den modul där variabeln finns.
  4. Välj vilken variabel som du vill ange ett kriterium för.
  5. Klicka på Nästa.
  6. Välj mellan och/eller som prefix till kriteriet tillsammans med villkoret som ska uppfyllas på fliken Standard.
  7. Om du vill lägga in en parentes före eller efter kriteriet kan du göra detta på fliken Utökat.
  8. Klicka OK för att lägga till kriteriet i listan.

Upprepa proceduren för alla kriterier som ska ingå i urvalet.

Exempel på avancerade urval hittar du i Exempel på avancerat urval

Se även:

Fliken Standard

Fliken Utökat

Exempel på avancerat urval

Exempel på avancerat urval 2

Guide för kontakturval