Hyperlänk

Med hjälp av knappen Infoga länk, som återfinns i verktygsraden på alla innehållssidor under Utforma webbplats, kan du infoga länkar till bland annat webbplatser, interna produktsidor, nyhetssidor, undersidor, kontaktsidor, med mera.

För att skapa en länk måste du först markera texten/bilden som ska fungera som länk och därefter klicka på Infoga länk. Fönstret Hyperlänk öppnas i vilket du kan välja vilken sorts länk du vill infoga samt till vad du vill länka.

I fältet Text till verktygstips kan du skriva in en förklarande text (Tooltip) som visas när muspekaren rör sig över länken.

Via knappen Avancerat kan du dessutom ange Ram för länken. Du kan här välja om du vill att länken ska öppnas i Standard, i ett Nytt fönster, i en Överordnad ram (Parent Frame), i Samma ram eller i den Översta ramen. Du som administratör för därigenom större möjligheter till att skräddarsy din webbplats.

Tips! Du kan dessutom skriva in en länk direkt i texten, t.ex. www.mamut.se. Texten konverteras automatiskt till en länk.

Alternativ för hyperlänktyp

URL: Skriv in den URL som du vill länka till. Http:// är förhandsdefinierat så att du bara behöver skriva in adressen, t.ex. www.mamut.se.

Produkt: Om du väljer att länka till en produktsida klickar du på sökknappen för att leta rätt på den produkt som du vill länka till. Om du vill att produkten ska läggas i kundvagnen markerar du alternativet Lägg direkt i kundvagnen.

Obs! Denna funktion fungerar inte på samma sätt för produkter som säljs med varianter. Användaren överförs till sidan för val av varianter.

Nyheter: Här kan du välja bland dina nyheter/artiklar.

Undersida: Här kan välja bland dina undersidor.

Kontaktsida: Här kan du välja bland dina kontaktsidor.

Produktgrupp: Klicka på sökknappen och leta rätt på den aktuella produktgruppen i översikten över alla produkt- och undergrupper.

Bilaga: Om du vill länka till en bilaga kan du i rullgardinsmenyn välja bland befintliga bilagor på webbplatsen. Om du vill infoga en ny bilaga klickar du på söknappen och därefter Ny. Du kan du leta rätt på det dokument du vill infoga.

Webbplats: Alternativet gör det möjligt att länka direkt till Huvudsidan, Om oss, Nyhetslistan, Kampanjsidan, Logga in, Ny användare, Tipsa en vän eller Webbplatskarta.

Obs! Alternativen är beroende av vilket program och vilka tilläggsprodukter du har.

Se även:

Hur sätter man in en hyperlänk?

Infoga bilaga

Verktyg för webbplatsen