Välj en webbplats

Om du har skapat fler än en webbplats på den företagsdatabas du har öppen, väljer du vilken webbplats du vill ändra. Du måste göra det här valet när du redigerar webbplatsen eller om du ska ändra webbplatsens inställningar.

I det här fönstret kan du även skapa nya webbplatser, ändra namn på eller radera befintliga webbplatser. I listan finns information om:

Registrering: Arbetsnamnet på webbplatserna.

Webbplats : Internetadressen som webbplatserna har registrerats på.

Senast uppdaterad den : Datum och klockslag då webbplatsen senast uppdaterades på Mamuts server. Läs mer i Uppdatera webbplats.

Så här väljer du en webbplats:

1. Markera den webbplats du vill ändra.
  2. Klicka på OK.

Utifrån ditt val får du nu möjlighet att ändra inställningarna eller redigera webbplatsen.

Skapa en ny webbplats:

1. Klicka på Ny.
    Om du inte har någon ledig licens för att skapa fler webbplatser kan du inte välja det här alternativet. Administration av licenser sker via Administrera webbplatslicenser.
  2. Skriv in namnet på den nya webbplatsen.
    Detta blir arbetsnamnet på webbplatsen.
  3. Gå igenom guiden Registrera webbplats.

Nu kan du börja redigera webbplatsen.

Skapa en kopia av en webbplats:

1. Markera den webbplats du vill kopiera.
  2. Klicka på Duplicera (kopiera).
    Om du inte har någon ledig licens för att skapa fler webbplatser kan du inte välja det här alternativet. Administration av licenser sker via Administrera webbplatslicenser.
  3. Skriv in namnet på den nya webbplatsen.
    Detta blir arbetsnamnet på webbplatsen.
  4. Gå igenom guiden Registrera webbplats.
    Om du vill att den nya webbplatsen ska överta namnet från den gamla, måste du först avregistrera den gamla webbplatsen under Administrera webbplatslicenser.

Nu kan du ändra informationen från den gamla webbplatsen via Utforma webbplats.

Avregistrera webbplats:

1. Markera den webbplats du vill radera.
  2. Klicka på Avregistrera webbplats.
    Om sidan är registrerad kopplas du upp mot Internet och sidan avregistreras. Nu raderas all information som är sparad på webbplatsen på Mamut server.

Licens för webbplatsen kommer i fortsättningen att vara reserverad för den här webbplatsen. Denna licens bör därför frigöras under Administrera webbplatslicenser.

Ändra namn på en webbplats:

1. Markera den webbplats som du vill kopiera.
  2. Klicka på Redigera.
  3. Ändra namnet på webbplatsen. Detta blir det nya arbetsnamnet på webbplatsen.
  4. Klicka på OK.

Listan uppdateras med det nya namnet.

Du kan också ändra namn via Webbplatsinställningar - Aktiv webbplats.

Se även:

Skapa en webbplats

Redigering av webbplats

Uppdatering av webbplats

Webbplatsinställningar

Administration av webbplatslicenser

Aktiv webbplats