Koppling till andra webbplatser

Om du har licens för att skapa flera webbplatser i samma företagsdatabas kan du lägga in en eller flera kopplingar (länkar) mellan webbplatserna. Länken skapas antingen på huvudsidan eller kampanjsidan om du har skapat en sådan.

Innan du skapar länken måste du registrera sidan som du ska länka till. Läs mer i Hur skapas en webbplats?.

Så här skapar du en länk:

1. Öppna webbplatsen där du vill ha länken.
  2. Välj Koppling till andra webbplatser på fliken Meny.
  3. Klicka på Ny om du vill skapa en koppling.
  4. Välj den webbplats som du vill länka till.
  5. Välj var du ska skapa Koppling från: Huvudsida eller kampanj.
    Om du vill länka från båda sidorna måste du skapa två olika länkar.
  6. Skriv in namn på länken.
    Det här är namnet som kommer att visas på länken och det är bra om det är informativt som ”Klicka här om du är säljare!”
  7. Klicka på OK.

Nu har listan uppdaterats med den nya länken.

Uppdatera ändringarna på Mamuts server. Läs mer i Uppdatera webbplats.
I enskilda designmallar visas länken på huvudsidan i en rullgardinsmeny och visas inte omedelbart.

Se även:

Kampanj

Webbplatsinställningar

Hur skapas en webbplats