Inställningar Webbutik

På den här fliken anger du inställningar för bland annat hur priser ska visas i din webbutik. Alla dina ändringar visas längst ned i fönstret under Exempel.

Priser

Benämning före pris: Här föreslås valutakoden från företagsinställningarna (Konto- och landsinställningar). Om du vill kan du ändra detta till "Kronor", "£" eller liknande. Om du vill ha benämningen efter priset, kan du lägga in den i fältet Benämning efter pris enligt nedan.

Inkl. moms/exkl. moms: Välj om priserna ska visas brutto eller netto. Om du säljer till företagskunder är det vanligt att visa priserna utan moms, eftersom de får dra av momsen i sin redovisning. Till privatkunder förväntas det att du inkluderar momsen i priset.

Antal decimaler: Välj hur många decimaler priserna ska visas med. Ju högre priserna är per enhet, desto vanligare är det att inte ta med decimaler i priset. De avrundade priserna överförs också till ordern.

Avrundningstyp: Om du väljer att visa priserna i hela kronor kommer även order från webbutiken att avrundas. Detta sker oberoende av inställningarna för modulen Försäljning/Order/Fakturering.

Benämning efter pris: Om du vill kan du även lägga in en benämning efter priset, som "Kronor", "£" eller liknande. Om du väljer att visa priserna utan decimaler bör du lägga in ":- " efter priset. Det är inget som hindrar att du även lägger in Benämning före pris om du så önskar.

Rabatt på produkter i webbutiken: Här kan du ange en generell rabatt för produkter som säljs i webbutiken.

Produktlista

Valfri visning av moms i produktlistor: Markera alternativet om du vill ge besökaren möjligheten att välja mellan att se priser inklusive eller exklusive moms.

Maximal bildbredd i produktlistan: Standard är 100 pixlar.

Skapa en produktsida för alla produkter: Välj denna inställning om du vill lägga till en länk för varje produkt i produktlistan. När du klickar på länken, öppnas en separat sida med produktdetaljerna.

Visa pris: Du kan ange om och under vilka förhållanden produktpriser visas i webbutiken: Välj till exempel Bara när du är inloggad för att visa priser bara för inloggade kunder.

Förhindra försäljning om produkten är slutsåld: Välj denna inställning om du vill göra det omöjligt för dina kunder att köpa slutsålda produkter i din webbutik.

Kundkommunikation

Här anger du villkor för statusuppdateringar som programmet ska skicka ut automatiskt till dina kunder. E-posterna skickas ut så snart en order har ändrats. I tillägg kan du ange en standard e-postadress för din webbplats/webbutik samt även specifika e-postadresser för orderbekräftelse och aktivitet.

Observera att denna funktionalitet kräver en egen licens.

Annat

Grafisk visning av lagerstatus: För visning av lagerstatus i webbutiken kan du välja mellan tre typer av ikoner. För att visa lagerstatus måste du även ange att lagerstatus ska visas på fliken Webbinställningar.

Format på automatiskt genererad e-post: Några kommer att uppleva att e-post som skickas från webbutiken stoppas av mottagarens spamfilter, eller att mottagaren av säkerhetsskäl eller andra orsaker inte tillåter HTML i e-posten. Därför kan du välja att skicka meddelandet som pdf-bilaga, HTML-bilaga eller som HTML direkt i e-posten. Du kan också välja att ta med företagslogon. För att detta ska fungera, måste du Välja logofil under Visa - E-handel - Utforma webbplats - Information om företaget - Företagsinformation.

Minimumbelopp för handel: När kunden i webbutiken går till kassan kontrolleras att innehållet i kundvagnen överstiger minimumbeloppet. Kunden får ett meddelande om att beloppet är för lågt.

För produkter med varianter: Här kan du markera om du vill visa en länk till val av variant i produktlistan.

Se även:

Webbplatsinställningar

Hur skapas en webbplats?

Företagsinformation

Överskrift

Mamut Enterprise Variant