Överför behållning mellan varianter

Du kan överföra lagerbehållning mellan olika varianter av en produkt. För att kunna göra överföringar mellan varianter måste du i Variantinställningarna under fliken Variant i Produktregistret, ha markerat att lagerbehållningen ska variera per variant.

Så överför du behållning mellan varianter:

1. Välj Visa - Lager - Lager - Lagerbehållning.
  2. Markera varianten som du vill överföra behållning från.
  3. Klicka på Överföra till annan variant.

4. I fältet Antal som ska dras från lagret skriver antalet som ska dras från lagerbehållningen till varianten du överför från.
  5. I fältet Antal som ska läggas in på lagret skriver du antal som lagerförs för varianten. Antalet är normalt samma som det antal som dras, men det kan avvika om varianterna har olika enhetsbeteckningar.
  6. Skriv in eller bläddra dig fram till produktnumret för varianten du överför till.
  7. Välj vilket lager du vill överföra behållningen till. Om lagret du överför till inte är kopplat till produkten får du en fråga om du vill skapa kopplingen.
  8. Välj vilken plats i lagret du ska överföra till. Valet visas enbart om du i företagsinställningarna har valt Företaget lagrar samma produkt flera gångar i ett lager.
  9. Klick OK.

Överföringen är nu slutförd.

Se även:

Produktregistret

Om lagermodulen

Variantinställningar

Företagsinställningar: Produkt