Lagerförändringar och reservationer

Genom funktionen lagerförändringar och reservationer får du en komplett översikt över orsak till alla ändringar i lagerbehållningen. Du kan spåra alla lagerförändringar för en specifik vara, t.ex. baserat på serienummer, från och med att den kom in i företaget och tills den skickades till kunden. Du ser även vilka lagervaror som eventuellt är reserverade för kunder.

Förändringarna kategoriseras automatiskt utifrån vilken process som ledde till lagerförändringen. Det vill säga om lagerförändringen uppstod till följd av en faktura, kreditnota, beställning, lagerinventering, montering/demontering av varupaket, överföring mellan lager eller annat.

En lagerförändring kan även skapas manuellt om man vill justera en behållning utan att använda procedurerna i de andra modulerna. Endast manuellt skapade lagerförändringar kan raderas.

Läs mer i Verktygsfältet på skrivbordet.

Fönstret Produktflöde gör det möjligt för dig att spåra alla lagerförändringar. Genom fönstret kan du spåra vilka poster som orsakade förändringen samt lokalisera verifikatet i huvudboken, om ett sådant existerar.

Genom att klicka på pilknappen till höger om Skapa aktiviteter kan du skapa skräddarsydda aktiviteter. Du bestämmer själv, med hjälp av aktivitetsmallar, aktiviteternas innehåll samt i vilka moduler de ska vara tillgängliga.

Överst i fönstret hittar du flera rullgardinsmenyer som begränsar vilka lagertförändringar och/eller lagerreservationer som visas. Ändringar i filtren visas först när du klickar på Uppdatera eller använder funktionstangenten [F5].

Tillgängliga filter är:

Typ: Här väljer du om både lagerförändringar och reservationer ska visas eller om endast reservationer eller lagerförändringar in/ut ska visas.

Kategori: Här bestämmer du vilken kategori av lagerförändringar som ska visas. Kategorin berättar vilken process i företaget (och i programmet) som resulterade i lagerförändringen. Välj eventuellt (Ingen) för att visa lagerförändringar i alla kategorier.

Produktnr: Här kan du skriva in ett produktnummer eller bläddra dig fram till en produkt för att endast visa lagerförändringar och/eller reservationer som är kopplade till denna produkt.

Kontaktnr: Här kan du skriva in ett kontaktnummer eller bläddra dig fram till en kontakt (kund) för att endast visa lagerförändringar och/eller reservationer som är kopplade till denna produkt.

Lager: Här kan du bestämma vilket lager du vill visa lagerförändringar och/eller reservationer för.

Serienummer: Här kan du ange från och till serienummer för att endast visa lagerförändringar och/eller reservationer för serienummer inom detta intervall.

Datum: Här kan du skriva in datum eller klicka på knappen [ ], för att ange ett tidsintervall för vilka lagerförändringar och/eller reservationer som ska visas.

Ordernr: Här kan du skriva in försäljningsordernummer för att endast visa lagerförändringar och/eller reservationer som är kopplade till denna säljorder.

Inköpsnr: Här kan du skriva in inköpsnummer för att endast visa lagerförändringar och/eller reservationer som är kopplade till detta inköp.

Se även:

Om lagermodulen

Fönstret Produktflöde,

Hur skapar jag en manuell lagerförändring?

Skapa reverserad lagerförändring

Tilläggsprodukter