Kom i gång med rapportredigering

Genom att redigera en rapport kan du infoga företagets logotyp, förstora, flytta eller radera datafält i rapporten. Du redigerar en rapport genom att markera den i Rapportmodulen och klicka Redigera eller via Rapport/Etiketteditor där du klickar Redigera i verktygsfältet.

Rapporten är uppdelad i flera områden eller fält. Dessa fält kan bestå av en eller flera rader eller vara helt tomma. I fälten finns det ramar med koder för olika typer eller grupper av information som ska vara med i rapporten.

Du kan redigera ramarnas position, storlek och så vidare. Det är också möjligt att ta bort hela ramen. Informationen som ramen representerar kommer då inte med på utskriften.

Title: Informationen i titelfältet visas endast på rapportens första sida. Titlar används inte i alla rapporter.

Page Header: Denna del innehåller rapportsidans överskrift. Här kan du ange överskrift på alla kolumner, namn på rapporten och så vidare. Page Header visas på varje sida av rapportutskrifter.

Group Header: Innehåller överskrift för informationsgruppen, till exempel namn och adress på kontakter i en kontaktrapport.

Detail: Innehåller andra detaljupplysningar om exempelvis en kontakt (kontaktperson, titel och telefonnummer).

Group Footer: Nedersta linjen som avslutar gruppfältet. Här kan du infoga en linje för att urskilja de olika grupperna eller datasammanställningar i gruppen.

Page Footer: Sidfottext på alla rapportsidor, exempelvis sidnummer och utskriftdatum.

Summary: Totalsummor etc. för hela rapporten. Visas endast på rapportens sista sida. Summary-fältet används inte i alla rapporter.

Tips! Du kan säkerhetskopiera (exportera) rapporterna så att du enkelt kan ångra eventuella ändringar . Rapport-/etiketteditorn har för import- och exportfunktioner som skapar kopior av rapportinställningarna. Läs mer om inställningarna för rapport-/etiketteditorn i Rapport-/Etiketteditor.

Infoga logotyp

Du kan infoga företagslogotyp på dina rapporter så att den visas på dina utskrifter. Läs mer om detta i Sätt in logotyp på utskrifter.

Redigera fält och etiketter

För att anpassa innehållet i dina rapporter kan du flytta, kopiera, utvidga eller radera fält. Läs mer om detta i Redigera fält. Du kan läsa mer om justering av fält och avstånd på etiketter i Etikettredigering.

Importera rapportfiler

Om rapporten du arbetar med har ändrats och du vill återställa originalrapporten kan du använda programmets importfunktion. Läs mer om import av rapportfiler i Hur importeras rapportfiler?.

Se även:

Redigera fält

Etikettredigering

Guide för att infoga logo på orderutskrifter

Hur anpassas en rapport så att fälten stämmer med blanketten?