Använda valuta i Försäljning/Fakturering

Valutaregistret i Försäljning/fakturering

Valutan som registreras för en kontakt blir den valuta som kommer att användas när nya order skapas. Om kontakten använder USD, kommer valutan på ordern automatiskt vara USD. Om du väljer en annan valuta på ordern än i företagsdatabasen måste du först uppdatera kursen på orderns valuta. Valuta ställer du in under Inställningar - Företag - Konto- och landsinställningar, vilket även blir valutan för produktpriserna.

Efter att du uppdaterat kursen, kan du lägga in produkterna under fliken Produktlinjer på orderkortet. Programmet konverterar automatiskt produktpriset från produktens valuta till orderns valuta i utifrån den kurs kursen du registrerade i valutaregistret.

Det är viktigt att du alltid kommer ihåg att uppdatera valutakursen innan du lägger till en produkt på ordern. Om du uppdaterar den aktiva valutakursen efter att produkten lagts på ordern, uppdateras inte produktpriset automatiskt. Om du till exempel lägger till en produkt på ordern och senare öppnar ordern för att lägga till ännu en produkt, och du vill att den tidigare produkten ska ha den senaste valutakursen, måste du uppdatera kursen och lägga till produkten på nytt. Endast på detta sätt kan produktens pris räknas ut med den mest uppdaterade kursen som underlag.

Klicka på sökknappen till höger om rullgardinsmenyn Valuta i övre delen av orderkortet. Då öppnas fönstret som visar all registrerad valuta.

Klicka direkt i kolumnen Kurs för att ändra en kurs som redan är registrerad. Gör önskade ändringar.

Se även:

Valutaregistret

Fakturera i kundens valuta