Fakturera i kundens valuta

Det är ibland önskvärt att kunna fakturera en kund i kundens egen valuta. Om kunden alltid ska faktureras i egen valuta rekommenderas det att sätta önskad valuta i kundens kontaktkort. Vid enskilda tillfällen rekommenderas att häva valutan direkt på ordern.

Programmet räknar om posterna till den lokala valutan men du kan bokföra beloppen i den aktuella valutan. Det är därför viktigt att du håller valutakurserna uppdaterade. Detta kan du göra via Visa - Redovisning - Valuta.

Följande inställningar ska göras om kunden alltid ska faktureras i egen valuta:

1. Gå till Visa - Kontakt - Kontaktregister.
  2. Välj aktuell kund.
  3. Välj fliken Inställningar.
  4. Klicka på knappen Kund och välj valuta i fältet Valuta.

Alla nya order på kunden kommer få vald valuta.

Så här gör du för att häva valutan vid enskilt tillfälle:

1. Välj Visa, peka på Försäljning/Order/Fakturering och klicka på Orderregistrering.
  2. Klicka Ny för att skapa en order.
  3. Välj önskad Valuta i fältet för detta.

Den aktuella valutan är nu vald.

Se även:

Använda valuta i Försäljning/Fakturering

Försäljning/Fakturering

Valuta