Repeterande offert

En repeterande offert är kopplad till en kontakt och kan genereras flera gånger. Den repeterande offerten behåller samma status oavsett hur många offerter som genereras från den.

Repeterande offerter skapas som en vanlig offert, fast med status Repeterande offert i rullgardinsmenyn överst till höger.

Klicka på pilen bredvid Ny-knappen och välj Repeterande offert. Därefter skapar du offerten på vanligt sätt.

När du har skapat en repeterande offert kan du skapa de individuella offerterna.

Så skapar du individuella offerter från en repeterande offert:

1. Välj Visa - Försäljning /Order/Fakturering - Offertregistrering.
  2. Välj Repeterande offert i rullgardinsmenyn Status överst till höger på offertkortet.
  3. Leta reda på den repeterande offerten som ska vara grundlag för de individuella offerterna.
  4. Gå in på fliken Diverse och klicka på knappen Intervall.
  5. Välj hur ofta du vill att offerten ska repeteras med hjälp av rullgardinsmenyn Intervall. Du skriver också in Startdatum, samt antingen Slutdatum eller Antal upprepningar. Fältet Antal aktiveras när Antal upprepningar markeras. Du kan även stoppa offerten genom att markera kryssrutan Avbryt.
  6. Klicka sedan på knappen Offert i verktygsfältet. Då öppnas det första fönstret i guiden.
  7. Guiden tar dig igenom alla nödvändiga inställningar och urval. Markera först vilka repeterande offerter som ska överföras till offert, antingen Aktiv, Urval eller Intervall.
  8. Klicka på Nästa när du har läst innehållet i välkomstfönstret och markerat önskat alternativ.

Du har nu skapat en individuell offert från en repeterande offert.

Tips! Intervall: Fasta kategorier för intervaller registreras i Grundinställningarna under Inställningar och Företag.

Se även:

Offertregistrering

Offertmodulen