Hur skapar jag ett nytt avtal?

I avtalsfönstret skapar du nya avtal.

Ange ett avtalsnamn och skriv en beskrivning av avtalet.

Avtalsstatus: Här väljer du om avtalet ska vara aktivt eller inaktivt.

Intervall: Här anger du under vilken period som avtalet ska gälla. Intervallen kan vara en bestämd period eller ett fast datum. Du kan lägga till egna intervaller genom att högerklicka på rullgardinsmenyn och välja Ändra i grundinställningar. Du skapar då en ny intervall genom att klicka Ny. Ange ett namn på intervallen och välj om den ska gälla för ett visst antal dagar eller för ett fast datum, till exempel den 1:a varje månad.

Intervalltillhörighet: Välj en inställning för när avtalet ska påbörjas.

Betalningsvillk.: Välj vilket betalningsvillkor som ska användas i avtalet. Villkoret överförs till försäljnings- och faktureringsmodulen.

Vår ref.: Här kan du välja vem av dina anställda som ska ansvara för avtalet.

Referens: Här registrerar du en referenskod som senare kan användas för att administrera och filtrera avtalen.

På flikarna registrerar du aktuell information som Fliken Produktlinjer; Fliken Frakt; Avtalsfakturering, fliken Text; Fliken Diverse ; Fliken Avtalsinställningar.

Se även:

Avtalsregistret

Hur skapar jag ett nytt kundavtal

Om Avtalsfakturering