Avtalsregister

Avtalsregistret är ett register över alla befintliga avtal. I registret kan du högst upp till höger i fönstret välja om du vill visa endast Aktiva avtal, endast Inaktiva avtal eller om du vill visa alla avtal oberoende status.

I översikten kan du se namnet på avtalet, avtalets status, intervall, intervallkategori och när avtalet kan "köras" nästa gång. "Körning" innebär att det genereras en försäljningsorder med kundavtal knutna till avtalet som underlag.

I avtalsregistret kan du skapa nya avtal, redigera befintliga och inaktivera avtal genom att klicka på knappen Radera. Observera att alla kundavtal som är knutna till ett avtal inte längre kommer att visas i översikten, och de kommer inte längre att utgöra underlag för nya försäljningsorder.

Ett avtal är en mall som är gemensam för alla de kunder som ska faktureras för samma avtal. Det innebär att flera kundavtal knyts till varje enskilt avtal. Ett avtal kan vara en prenumeration på en tidning, månadsblad, alarm eller ett hyres- eller serviceavtal. Du bör skapa ett avtal per avtal som du ska använda som fakturaunderlag. I avtalet lägger du in de produkter och/eller tjänster som ska ingå i avtalsfakturan och gör inställningarna som ska gälla för de order som genereras från avtalet.

Med hjälp av guiden kan du enkelt skapa nya försäljningsorder med avtal som underlag. Guiden startas genom att klicka på knappen Försäljning & fakturering i avtalsregistrets verktygsfält. I guiden kan du bestämma vilka avtal som du vill generera order från och om det ska vara till en bestämd kund eller till alla kunder.

Genom att klicka på knappen Visa avtal kan du se detaljer om avtalet men du kan inte redigera någon information. Knappen ger användare som inte har rätt att redigera i avtalet, tillgång till information i avtalet.

Klickar du på Skriv ut kan du skriva ut en rapport som visar Framtida avtalsfakturor.

Intervall

Knappen Intervallregister tar dig direkt till grundinställningarna där du skapar och underhåller intervaller. Intervaller styr när och hur ofta det ska skapas nya försäljningsorder med kundavtal knutna till ett avtal som underlag. Det finns två typer av intervaller, Antal dagar och Fast datum i månaden. Väljer du Antal dagar, kommer det att gå X antal dagar från det du senast skapade en försäljningsorder tills du kan skapa en ny. Använder du Fast datum i månaden anger du exempelvis dagar = 1 och månader = 3. Då genereras en försäljningsorder den första var tredje månad.

Se även:

Hur skapar jag ett nytt avtal?

Om Avtalsfakturering

Guide för att skapa försäljningsorder med kundavtal som underlag