Leveransform

I grundinställningarna kan du skapa och upprätthålla leveransformer som är aktuella för din firma. Leveransformer kan vara till exempel postpaket, bud eller personlig leverans. Leveransform anges på fliken Frakt i orderregistering och visas på fakturor och andra rapporter.

Så här skapas en ny leveransform:

1. Välj Visa - Inställningar - Företag - Grundinställningar.
  2. Markera Leveransform i listan och klicka på Redigera.
  3. Klicka på Ny.
  4. Välj önskad Leveransmetod.
  5. Klicka på sökknappen om du vill koppla leveransformen till en Produkt. För att fakturera en leveransform till en kund måste du först registrera leveranskostnaden som en separat produkt i Produktregistret.
  6. Ange namn i Text för speciella uppgifter, detta ser du sedan i rullgardinsmenyn med leveransformer när du registrerar en order.
  7. Välj om leveransformen ska vara Tillgänglig på Internet så att kunder kan välja denna leveransform vid beställning i din webbutik, eller gäller Handel utanför landet så att kunder utanför landet kan välja denna leveransform.
  8. Lägg eventuellt upp Tidsram för leverans. Detta gäller endast för leveransmetoden Bud.

Leveransformen har nu skapats.

Se även:

Grundinställningar