Om fokusområden på skrivbordet

Fokusområdena på vänstra sidan av skrivbordet ger dig snabbt tillgång till en samling funktioner som naturligt hör ihop. När du till exempel klickar på Kontaktuppföljning i vänstermenyn, visar det stora fönstret till höger knappar för de olika funktionerna i modulen. Dessa är organiserade i förhållande till varandra så att de ger en bild av processflödet i modulen. Du kan klicka på knapparna för att öppna den enskilda modulen.

I användarinställningarna kan du välja vilket fokusområde som ska vara aktivt när du loggar in, så att du direkt får upp de funktioner som du använder mest. Om du har en hög skärmupplösning kan du visa information till höger på skrivbordet i alla fokusområden som inte är webbplatser. Läs mer om detta här.

Knapparna som visar processflödet på skrivbordet fungerar som genvägar till de olika funktionerna. Vilka knappar du ser beror på vilken produkt du har, och vilka funktioner du har behörighet till.

Nedanför visas informationsfönster, knappar/genvägar till andra funktioner, och en egendefinierad knapp till fler genvägar. Du kan själv anpassa vilka informationsfönster och vilka knappar som ska finnas på vart enskilt fokusområde i denna delen av fönstret.

Läs mer om de olika fokusområdena. Klicka på ikonen för mer information.

Mitt Skrivbord

Här kan du anpassa ditt eget skrivbord med de informationsfönster och knappar du har behov för.

Redovisning

Alla redovisningsprocesser samlade på ett ställe.

Status

Under status kan du själv välja över vilka områden du vill ha en snabb statusöversikt.

Projekt

Projektuppföljning med tidrapportering, resultatrapporter, projektinköp, dokument och kopplade aktiviteter.

E-handel

Designa din webbplats och sälj produkter i webbutiken.

Administratör

Systemadministratörens skrivbord, med länkar till användaradministration, säkerhetskopiering m.m.

Kontaktuppföljning

Här hittar verktyg för kundvård.

Erbjudande från Mamut

Här hittar du aktuella erbjudande från Mamut och våra samarbetspartners. Länk till vår hemsida.

Försäljning

Här samlas de vanligaste funktionerna för dig som arbetar med försäljning.

Mamut Online Desktop

Mamut Online Desktop ger dig webbaserad tillgång till information och funktionalitet från Mamut Business Software och tjänster som inkluderas i Mamut One.

Tidrapportering

Om du säljer timmar är tidrapporteringen av största vikt för dokumentation av fakturaunderlag och  vidarefakturering till dina kunder.

Validis

Mamut Mamut Validis är en webbaserad redovisningstjänst för små och mellanstora företag. Tjänsten är utvecklad för att analysera och identifiera potentiella avvikelser i dina redovisningsdata.

Inköpsorder

Under fokusområdet inköpsorder hittar du genvägar till hela inköpsprocessen.

Mamut Information Desk

I programmet hittar du en nyhetskanal som via Internet dagligen uppdaterar dig med information, nyheter och användartips som är direkt relaterade till ditt program och arbetsområde.

Produkt & Lager

Underhåll  produktregistret, priser och lagerbehållning och få snabb översikt på order som ska levereras.

Mamut Supportcenter

Här kan du kontakta vår avdelning för användarstöd genom att skriva en förfrågan och skicka den till supporten. Du kan även själv söka efter svar på din fråga i vår artikeldatabas.

Bank

Alla bankfunktioner samlade på ett ställe, samt informationsfönster  med kassaflöde och kontantbehållning.

StartaEget

Mamut har skapat en online StartaEgetportal direkt i programmet.

Introduktion i Mamut

Här finner du en kort introduktion till Mamut. Tills du har tecknat licens med Mamut, visas denna sidan automatiskt när du startar programmet.

Om du vill kan du i användarinställningarna för skrivbordet välja att i vänstermenyn Visa knappar för moduler istället för funktionsområden. Kryssar du för här kommer skrivbordet att visa knappar för moduler istället för fokusområden, vilka ger en genväg till en samling funktioner. Vänstermenyn kommer då att fungera som genväg direkt in till de enskilda modulerna.

Se även:

Anpassa innehållet i ett fokusområde på skrivbordet

Användarinställningar för skrivbord

Om skrivbordet