Radera en kontaktperson

CRM - Kontaktuppföljning - Kontaktpersonlista

Du kan radera en kontaktperson så länge den inte har använts i Mamut Online eller i Mamut Business Software. Om kontaktpersonen har använts, på till exempel en order, kan du istället ändra status på den från aktiv till inaktiv. Notera att möjligheten att radera en kontaktperson, eller ändra status till inaktiv, är beroende på vilken roll du har. Om du har begränsad tillgång i Mamut Online är det möjligt att du bara har tillgång till att se och inte ändra på kontaktinformation. För mer information om att administrera roller i Mamut Online klicka här.

Hur du raderar eller inaktiverar en kontaktperson

1. Gå till CRM - Kontaktuppföljning - Kontaktpersonlista.
  2. Markera den kontaktpersonen det gäller och klicka på Gå till kontaktperson under kolumnen Åtgärd.
  3. Klicka Radera längst uppe till höger på kontaktpersonkortet.

Om kontaktpersonen inte har använts i Mamut Online eller i Mamut Business Software får du upp en bekräftelse på att radera. Om kontaktpersonen har använts får du istället upp en bekräftelse på att inaktivera kontakten.

När en kontaktperson har status inaktiv, kommer den som standard inte upp i kontaktpersonlistan. Du kan däremot filtrera kontaktpersonlistan för att visa alla dina inaktiva kontaktpersoner.

Hur du visar inaktiva kontaktpersoner

Klicka på Visa inaktiva i vänstra hörnet på kontaktpersonlistan för att visa alla inaktiva kontaktpersoner. Om du skriver ut kontaktpersonlistan så kommer även inaktiva kontaktpersoner visas på utskriften.

Se även:

Söka efter en kontaktperson

Skapa kontaktperson

Version 11.1. Dokumentationen kan beskriva tjänster och/eller funktioner som inte är tillgängliga i din lösning.

Alla rättigheter reserverade © Visma Software AB. Med förbehåll om ändringar/fel. Mamut och Mamut-logotypen är registrerade varumärken av Visma Software AB. Alla andra varumärken är registrerade av respektive företag.