Bellen met Skype

Met Skype kun u uw relaties opbellen vanuit de relatiekaart of contactpersonenkaart.

Kijk Over de Skype-integratie voor meer informatie over de Skype-integratie.

Kijk Aan de slag met Skype voor meer informatie over het aan de slag gaan met Skype.

Zo belt u een andere Skype-gebruiker op vanuit de relatiekaart of contactpersonenkaart:

1. Zoek de relatie of contactpersoon op die u wilt bellen.
  2. Selecteer in het veld Telefoon het telefoonnummer.
  3. Klik op het telefoonsymbool.
  4. Geef desgevraagd toestemming voor het bellen door de gebruiker Mamut.

Er wordt nu een uitgaand gesprek tot stand gebracht. U kunt de status van het gesprek bijhouden in het venster Skype-oproepen.

Let op! Om via Skype te kunnen bellen naar een vaste telefoonlijn of een mobiele telefoon, moet het telefoonnummer geregistreerd zijn met de landcode +31 of 0031 vóór het nummer. (Bij buitenlandse nummers wordt de overeenkomstige landcode gebruikt).

U moet Skype-krediet/SkypeOut kopen om via Skype naar een vaste telefoonlijn of een mobiele telefoon in binnen- en buitenland te kunnen bellen. Meer informatie vindt u op www.skype.com(externe link).

Opnemen van een Skype-oproep

Wanneer u gebeld wordt, worden de vensters Skype-oproepen en een Skype-venster geopend.

Opnemen/openen: U neemt de telefoon op. Als het nummer van de beller geregistreerd is bij een relatie, wordt de bijbehorende relatiekaart geopend.

Openen: Opent de relatiekaart voor de relatie, maar beantwoordt het gesprek nog niet.

Annuleren/ophangen: Het gesprek beëindigen.

Mamut Business Software zoekt naar de betrokken relatie op Skype-nummer/Skype-naam.

Let op! Standaard wordt Skype tegelijk met Windows opgestart. Is dit niet het geval, zal Skype automatisch worden opgestart wanneer u Mamut Business Software opstart. Wanneer u Skype tijdelijk hebt afgesloten, kunt u geen Skype-gesprek beginnen vanuit Mamut Business Software, maar moet u eerst Skype weer opstarten.®

Meer informatie:

Skype-integratie

Aan de slag met Skype

Skype-activiteiten