Aan de slag met Skype

Met Skype kunt u uw contacten rechtstreeks opbellen vanuit hun contactenkaart of bedrijfscontactenkaart.

Wat heeft u nodig om te beginnen?

Installatie van Skype: U moet Skype installeren op dezelfde computer als Mamut Business Software en u moet zichzelf registreren als Skype-gebruiker. Als u ook gewone vaste of mobiele aansluitingen wilt kunnen bellen en niet alleen andere Skype-gebruikers, moet u een Skype-tegoed/SkypeOut aanschaffen. Als u ook wilt dat anderen dan Skype-gebruikers u met een vaste of mobiele aansluiting kunnen bellen, moet u een SkypeIn-nummer aanvragen. Meer informatie over Skype vindt u op de website van Skype op www.skype.com(externe link).

Netwerk: Skype moet worden geïnstalleerd op de computers van alle gebruikers die van deze functionaliteit gebruik gaan maken.

Aan de slag met Skype:

1. Selecteer Skype als de TAPI in Mamut Business Software via Beheer - Instellingen - Andere instellingen - Andere programma's op het tabblad Overige instellingen. Selecteer de optie TAPI en kies Skype uit de afrollijst. Mocht u een melding krijgen dat het programma Skype wil gebruiken, geef hiervoor dan toestemming.
  2. Indien het noodzakelijk is om een buitenlijn te gebruiken (bijvoorbeeld 0) om extern te bellen, voert u dit nummer in bij Kies voor een buitenlijn.
    Dit is afhankelijk van het type telefooncentrale waaraan u bent verbonden.

3. Voer de Skype-naam in voor al uw relaties die ook gebruik maken van Skype. U vindt het registratieveld bij de gewone telefoonnummers op de relatiekaart. U kunt ook een Skype-naam toevoegen aan een contactpersoon.

Het programma is nu klaar voor uitgaande en inkomende Skype-gesprekken. Uw relaties en contactpersonen hebben nu in het veld Telefoon nieuwe velden gekregen voor Skype-nummer en Skype-naam. Ook ziet u rechts naast dit veld het telefoonsymbool.

Let op! De Skype-naam wordt gebruikt om andere Skype-gebruikers te bellen. Het Skype-nummer (SkypeIn) is nodig om een Skype-gebruiker te bellen van een gewone vaste of mobiele aansluiting. U hebt dit nummer niet nodig als u uw relaties belt via Skype op zich.

Wanneer u Skype activeert, ontvangt u een melding van het programma waarin gevraagd wordt of Mamut Business Software toestemming moet krijgen om te bellen. Als u hier ooit met Nee hebt geantwoord, kunt u dit in Skype ongedaan maken via Gereedschappen - Opties - Geavanceerd - API toegangscontrole. Meer informatie hierover vindt u op de website van Skype www.skype.com(externe link).

Meer informatie:

Skype-integratie

Bellen met Skype

Skype-activiteiten

Beheer licentiegegevens

Andere programma's