Rapport-/Etiketeditor

Via Beheer - Instellingen - Rapporten - Rapport-/Etiketeditor kunt u de rapporten bewerken en aanpassen. U kunt onder andere het logo van het bedrijf in het rapport opnemen, velden uitbreiden, verplaatsen of gegevens daaruit verwijderen. De rapporten zijn ingedeeld in een tabblad voor gewone Rapporten en een voor Etiketten.

De werkbalk

De werkbalk biedt u diverse opties voor het beheer van de rapporten:

Bewerken: Dubbelklik op het rapport of etiket dat u wilt bewerken, of selecteer de regel en klik op Bewerken. Hiermee opent u de rapporteditor en kunt u het betreffende rapport bewerken. Hier kunt u het logo van het bedrijf invoegen of velden verplaatsen, verwijderen of wijzigen.

Bedrijfsdatabaserapport kopiëren naar overige bedrijfsdatabases: Kopieert de wijzigingen van het rapport naar de overige bedrijfsdatabases.

Constanten bewerken: Opent een overzicht van veldnamen die in de rapporten gebruikt kunnen worden. Hier kunt u tevens de teksten die opgenomen moeten worden, bewerken.

Printerinstellingen van Relatielijst kopiëren: Alle rapporten zullen nu hetzelfde papierformaat, dezelfde papierlade en resolutie krijgen zoals de instellingen gespecificeerd voor het rapport relatielijst. U zult gevraagd worden of u de gegevens van de printerstuurprogramma's en printernamen wilt kopiëren. Die zullen in dat geval de instellingen van de standaardprinter overschrijven.

Printerinstellingen voor geselecteerd rapport verwijderen: De printerinstellingen voor het geselecteerde rapport worden verwijderd en de standaard printerinstellingen van het Windows® besturingssysteem zullen worden gebruikt.

Rapportbestand importeren: Haalt het originele rapportbestand uit de bibliotheek (Systeemrapporten). Dit is een optie die gebruikt kan worden wanneer er iets fout gegaan is bij het bewerken van het rapport of u opnieuw wilt beginnen.

Rapportbestand exporteren: Slaat een kopie van het rapportbestand van het betreffende rapport op een andere plaats op, indien u bijvoorbeeld het gewijzigde rapport naar een andere eenheid wilt kopiëren (bijvoorbeeld een netwerklocatie).

Let op! Om de rapporten die u bewerkt hebt, af te drukken, dient u een Bedrijfsdatabaserapport af te drukken en niet een Systeemrapport. In de gebruikersinstellingen kunt u kiezen welke rapportsoort standaard ingesteld dient te zijn bij het afdrukken van rapporten.

Meer informatie:

Aan de slag met rapportbewerking

Rapportbestanden importeren

Etiketten bewerken

Logo in rapporten opnemen

Rapport aanpassen om de velden correct op het formulier weer te geven