Logo in rapporten opnemen

Voor u begint, dient u het afbeeldingsbestand dat u als logo wenst te gebruiken, bij de hand te hebben. Deze mag niet groter zijn dan 120 x 70 pixels. Indien uw afbeelding niet in de aanbevolen grootte is, kunt u een afbeeldingsbewerkingsprogramma gebruiken om de grootte en de kwaliteit van de afbeelding te wijzigen.

Let op! De afbeelding wordt niet in Mamut Business Software geïmporteerd, maar wordt gekoppeld aan het bestandspad waar u de afbeelding hebt opgeslagen. Het is daarom belangrijk dat u het afbeeldingsbestand opslaat waar u deze niet zult verwijderen of verplaatsen.

Zo voegt u het logo toe aan een rapport:

1. Ga naar Beheer - Instellingen.
  2. Klik op de knop Rapporten en vervolgens op Rapport-/Etiketeditor.
  3. Selecteer het rapport waaraan u het logo wenst toe te voegen en klik op Bewerken.
  4. Het betreffende rapport wordt in de Report Designer (bewerkingsmodus) geopend.
  5. Eerst dient u te bedenken waar u het logo wenst te plaatsen. Indien er al een veld aanwezig is op de plek waarop u het logo wenst te plaatsen, kunt u het betreffende veld verplaatsen naar een andere plaats in het rapport. U kunt ook de grootte van velden wijzigen of velden verwijderen.
  6. In het venster Report Controls klikt u op de knop Picture/OLE Bound Control (Afbeelding/OLE).
  7. De functionaliteit om een afbeelding in te voeren wordt geactiveerd. Wanneer u de muis over het rapport beweegt, ziet u dat de cursor wijzigt van een normale pijl naar een plusteken.
  8. Selecteer het gebied op het rapport waar u het logo wenst te plaatsen. Dit doet u door de linkermuisknop ingedrukt te houden en de muis te verplaatsen, zodat de plaats waar het logo moet komen, wordt geselecteerd. Zodra u de selectie hebt gemaakt, laat u de linkermuisknop los.
  9. Het venster Report Picture wordt nu weergegeven. In het veld File kunt u aangeven waar het logo zich bevindt op de computer of server. U kunt dit doen door het bestandspad direct in het veld in te voeren, of door op de knop naast het veld te klikken en naar het bestand te bladeren.
  10. Zodra u het logo hebt geselecteerd, gaat u verder en kiest u hoe het logo behandeld moet worden wat betreft het geselecteerde gedeelte:
    • Clip picture: Het logo wort in de originele grootte weergegeven en alleen het gedeelte dat in het kader past wort weergegeven.
    • Scale picture, retain shape: Het logo wordt geschaald zodat deze in het kader past, zonder dat de verhouding tussen hoogte en lengte wordt verbroken.
    • Scale picture, fill the frame: Het logo wordt geschaald zodat deze in het gehele kader past, zonder rekening te houden met de verhouding tussen hoogte en lengte.
  11. Klik op OK om dit venster te sluiten en het logo in het rapport te plaatsen. Het is nog steeds mogelijk om het logo te selecteren en de plaatsing hiervan aan te passen met behulp van de muis of de pijltoetsen.
  12. Sla de wijzigingen op door naar File - Save te gaan. Sluit daarna het venster.

De volgende keer dat het rapport wordt afgedrukt, zal het logo worden weergegeven.

Let op! Houd er rekening mee dat u Bedrijfsdatabaserapporten dient te kiezen in plaats van Systeemrapporten om het gewijzigde rapport af te drukken.

Het is tevens mogelijk om het logo aan alle orderrapporten tegelijkertijd toe te voegen. Hiervoor gaat u naar Beheer - Instellingen - Rapporten - Logo in rapporten opnemen. Het logo dat u selecteert wordt dan automatisch op alle rapporten die u selecteert toegevoegd.

Let op! Wanneer u ervoor kiest om automatisch het logo toe te voegen aan meerdere rapporten, is er geen manier om dit ongedaan te maken. Indien het fout gaat, dient u elk rapport handmatig aan te passen om bijvoorbeeld de plaatsing te wijzigen. Wij raden u aan om een back-up te maken van de rapporten voor u deze functionaliteit gebruikt.

Indien het rapport er anders uitziet dan u wenst, kunt u de rapporten terugzetten naar de originele versie. Meer informatie vindt u in Rapportbestanden importeren.

Meer informatie:

Rapportinstellingen

Over Order/Factuur

Rapport-/etiketeditor

Rapport bewerken

Rapportbestanden importeren