Bedrijfsinstellingen voor Relatiebeheer

In de bedrijfsinstellingen, module-instellingen voor Relatiebeheer, definieert u de instellingen die gelden voor nieuwe relaties die worden aangemaakt in het relatieregister. De gekozen instellingen hebben geen invloed op reeds bestaande relaties.

Via de pijlknop naast de knop Gebruikersinstellingen kunt u de Bedrijfsinstellingen te openen. U bereikt de bedrijfsinstellingen tevens via Beheer - Instellingen - Bedrijf - Module-instellingen - Relatiebeheer.

Tip! Via Beheer - Instellingen - Adresinstellingen definieert u hoe de lay-out van adressen, contactnamen en contactpersonen op alle rapporten weergegeven moeten worden.

Activiteiten/Onze ref.

Selecteer de optie Alleen onze ref. kan een relatie als non-actief classificeren als alleen degene die aan de relatie gekoppeld is, de relatie op non-actief kan stellen.

Door de optie Automatisch controleren of relatie bestaat bij aanmaken van nieuwe relatie te selecteren voorkomt u dat u meerdere malen dezelfde relatie invoert. Dit is zeer nuttig, vooral wanneer er meerdere personen nieuwe relaties aanmaken.

Veldomschrijvingen

Indien u een andere benaming wilt invoeren voor de velden Status, Branche, Categorie, Partner, Privé en Aangepast veld in het relatieregister, dan kunt u deze overschrijven en eigen tekst invoeren.

Standaardwaarden voor nieuwe relaties

Hier geeft u aan welke voorwaarden zullen gelden voor nieuwe relaties die worden aangemaakt. De voorwaarden kunnen voor de individuele relatie in de relatiekaart worden overschreven.

Indien u bijvoorbeeld altijd wenst af te ronden op de Euro, kunt u dat hier aangeven.

E-mailadres van andere modules: Geldt voor Order/Factuur, Inkoop en Offerte. Selecteer welke methode wordt gebruikt voor de keuze van het standaard e-mailadres bij het verzenden van inkoop- en verkoopdocumenten per e-mail. U kunt kiezen tussen E-mailadres van de relatie, het veld Uw ref., en E-maillijst. De e-maillijst stelt u in staat om voor het verzenden een e-mailadres te selecteren uit de lijst van e-mailadressen van de relatie en de contactpersonen. Meer informatie vindt u in Over e-mailen vanuit het programma.

Uitgebreid

Wanneer u op Uitgebreid klikt, wordt een nieuw venster geopend. Hier kunt u de volgende functionaliteiten selecteren en wijzigen:

Toeslagen: Kan gebruikt worden in een order om te specificeren dat er een extra toeslag of extra belasting is die deel uitmaakt van de verkoopprijs. Meer informatie vindt u in Toeslagen (milieutoeslagen).

Groepsactiviteiten en groepsoffertes in de relatiekaart weergeven. Indien u voor meer dan één relatie per keer activiteiten of offertes aanmaakt, selecteert u deze optie om ervoor te zorgen dat deze op de relatiekaart van elke relatie worden weergegeven.

Instellingen voor projectkaart: Geef de naam van het veld aan waar u de URL in het projectregister invoert.

Statusbestand: Hier wordt een nieuw venster geopend waar u de instellingen voor het klantstatusbestand kunt invoeren.

Meer informatie:

Bedrijfsinstellingen

Over leverings- en betalingsvoorwaarden

Instellingen voor klantstatusbestanden

Adresinstellingen