Instellingen voor herinnering/incasso

Klanten, die hun facturen niet op tijd betalen, kunnen op eenvoudige wijze worden opgevolgd door middel van betalingsherinneringen. U kunt onder andere aangeven hoeveel betalingsherinneringen de klant zal ontvangen voordat de rente in rekening wordt gebracht en een eventueel Incassobericht wordt verzonden.

Let op! Er zijn formele eisen waaraan een originele factuur en een rentefactuur dienen te voldoen voordat u verloren rente in rekening kunt brengen. Voor meer informatie hierover verwijzen wij u naar uw boekhouder.

Aantal herinneringen voor incassobericht: Geef met behulp van de afrollijst aan hoeveel herinneringen u wenst te versturen voor de klant een incassobericht ontvangt.

Betalingsherinnering verzenden voor bedragen hoger dan: Betalingsherinneringen zullen alleen worden verstuurd voor vorderingen met bedragen hoger dan het aangegeven bedrag.

Herinneringen/incassoberichten bevatten dezelfde artikelregels als de originele factuur: Wanneer de facturen zijn gegenereerd met behulp van de module Order/Factuur, kunnen artikelregels op betalingsherinneringen en incassoberichten worden weergegeven.

Vervallen kosten en rente automatisch in het venster voor de registratie van betalingen plaatsen: Bij het boeken van de betaling van de oorspronkelijke vordering worden bijkomende extra kosten automatisch in de velden Herinneringskosten en Herinneringsrente ingevoerd.

Geen herinneringen versturen aan klanten die nog geld van ons krijgen: Met deze instelling kunt u voorkomen dat u herinneringen stuurt naar klanten die nog geld van u krijgen.

Voeg de facturen van klanten samen tot één herinnering met het hoogste niveau: Selecteer deze instelling indien u facturen wenst samen te voegen tot één herinnering met het hoogste niveau. Selecteer deze optie niet indien u per herinneringsniveau aparte herinneringen wenst aan te maken.

Rentefacturen aan betalingsherinneringen toevoegen: Indien u deze instelling selecteert, hebt u de mogelijkheid om rente aan betalingsherinneringen toe te voegen door op de renteknop aan de rechterkant te klikken en het rentepercentage aan te geven.

Tip! De renteberekening dat u kunt innen is vastgesteld voor bepaalde perioden. Lees de relevante wetgeving en voorwaarden betreffende rentefacturering goed door. Meer informatie over de Nederlandse wetgeving aangaande rentefacturering vindt u hier: http://ec.europa.eu/enterprise/policies/single-market-goods/fighting-late-payments/index_en.htm.

Voor elke nieuwe herinnering die u afdrukt en goedkeurt, wordt het niveau van de vordering bijgewerkt. Onderaan in het venster kunt u uw eigen voorwaarden aan zo'n niveau stellen. Het aantal niveau's volgt het aantal herinneringen die u bovenaan heeft gekozen. Meer informatie vindt u in Instellingen voor herinneringsniveau's.

Meer informatie:

Administratieve instellingen: Debiteur/Crediteur

Betalingsherinneringen/incassoberichten genereren

Instellingen voor herinnering