Instellingen voor herinneringsniveau's

Bij Instellingen voor betalingsherinneringen kunt u in het onderste gedeelte van het venster de niveau's van de herinneringen bekijken, gebaseerd op het door u aangegeven aantal herinneringen dat wordt verstuurd voor een incassobericht zal worden verzonden. U kunt de instellingen van elk herinneringsniveau aanpassen door op Bewerken te klikken.

Definieer de instellingen

Aantal respijtdagen voor betalingsherinneringen: Hier geeft u aan hoeveel dagen er moeten zijn verlopen vanaf de vervaldatum van de vordering, tot aan de datum waarop een betalingsherinnering kan worden gegenereerd.

Betalingstermijn in aantal dagen: Hier geeft u aan hoeveel dagen de klant de tijd krijgt om betalingsherinneringen te betalen.

Bij de klant moet een kredietstop worden opgegeven: U selecteert deze optie indien u wilt dat de klant geen artikelen kan bestellen tot het openstaande saldo is voldaan.

Rentefacturen aan dit herinneringsniveau toevoegen: Indien u de optie Het bedrijf verstuurt rentefacturen aan klanten, die facturen voldoen na vervaldatum hebt geselecteerd in het vorige venster (Beheer - Instellingen - Administratie - Debiteur/Crediteur), kunt u deze optie selecteren indien u de rente over de late betaling wenst te berekenen op dit herinneringsniveau.

Groep herinneringskosten

Op het tabblad Groep herinneringskosten kunt u nieuwe herinneringsgroepen aanmaken en bestaande bewerken. Deze methode stelt u in staat om bepaalde klanten hogere of lagere kosten in rekening te brengen dan het standaardbedrag. Door middel van herinneringsgroepen kunt u op een eenvoudige manier uw klantenregister bijwerken door bijvoorbeeld het toevoegen herinneringskosten. Wijzigingen in herinneringsgroepen worden automatisch doorgevoerd voor alle klanten die in de groep zijn opgenomen. U hoeft niet handmatig de gegevens aan te passen voor alle klanten voor wie herinneringskosten van toepassing zijn. Meer informatie vindt u in Relatiebeheer, tabblad: Instellingen.

Binnenlandse/Internationale herinneringen

De instellingen voor binnenlandse / internationale betalingsherinneringen zijn nagenoeg identiek; het enige verschil is dat de instellingen voor binnenlandse herinneringen van toepassing zijn op Nederlandse klanten en de internationale herinneringen gelden voor buitenlandse klanten.

Omschrijving: Hier kunt u een tekst ingeven die op de herinnering weergegeven moet worden. Bijvoorbeeld 1ste herinnering, 2de herinnering.

Afdrukformulier: Hier bepaalt u of de herinnering met of zonder betalingsgiro moet worden afgedrukt.

E-mail sjablonen bewerken voor: Door te klikken op Binnenlandse klanten wordt er een e-mail geopend die u kunt aanpassen aan uw bedrijf. Op het tabblad Internationale herinneringen kunt u op Internationale klanten klikken en een e-mail voor buitenlandse klanten aanpassen.

Vaste teksten: De tekst die in dit veld wordt ingetikt, zal op alle betalingsherinneringen met deze status worden afgedrukt. U kunt verschillende teksten ingeven voor binnenlandse en internationale (buitenlandse) klanten.

Let op! Voor u herinneringen/incassoberichten verstuurt, dient u de tekst die gebruikt zal worden op de herinnering/het incassobericht, correct te formuleren. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met uw incassobureau.

Meer informatie:

Instellingen voor betalingsherinneringen

Administratieve instellingen: Debiteur/Crediteur

Betalingsherinneringen/incassoberichten genereren