MyAccount

Mamut eZ Publish is een flexibel hulpmiddel waarmee u uw website kunt ontwerpen en aanpassen. U kunt een van de voorgedefinieerde ontwerpsjablonen gebruiken of uw eigen ontwerp maken. Tevens kunt u kiezen tussen een aantal verschillende menu's en structuur van de website.

Alle gebruikersinformatie die relevant zijn voor Mamut eZ Publish kunnen in de MyAccount worden gevonden. Indien u een programmaversie hebt dat het intranet, extranet en meerdere talen ondersteund, gebruikt u de MyAccount om gebruikers aan te maken en de talen waarin u uw website wenst te publiceren in te stellen.

Website aanmaken

Indien u uw Mamut eZ Publish website nog niet hebt geactiveerd voor u zich aanmeldt in uw MyAccount, kunt u (in de Geavanceerde weergave) op Website aanmaken klikken. U vindt deze optie aan de linkerkant onder eZ Publish Web. Zodra u op deze optie hebt geklikt, kunt u het adres invoeren die u voor de Mamut eZ Publish website wenst te gebruiken (bijvoorbeeld info.domeinnaam.nl of www.domeinnaam.nl). Zodra de Mamut eZ Publish website is geactiveerd kunt u alle beheerderstaken uitvoeren die hieronder worden uitgelegd.

Eenvoudige weergave

U kunt de MyAccount in de Eenvoudige weergave of de Geavanceerde weergave instellen. Indien u de eenvoudige weergave kiest zult u de standaardinstellingen kunnen wijzigen. Zo kunt u bijvoorbeeld gebruikers aanmaken, wijzigen of verwijderen. In de eenvoudige weergave zult u tevens een snelkoppeling vinden om in te loggen in Mamut eZ Publish en de pagina om aan de slag te gaan.

Geavanceerde weergave

Door de Geavanceerde weergave te kiezen krijgt u toegang tot alle instellingen die hieronder zijn beschreven.

Algemene informatie

U kunt de volgende instellingen bepalen in uw MyAccount:

Nieuwe gebruiker aanmaken

Om een nieuwe gebruiker aan te maken dient u de gebruikersnaam, e-mailadres en wachtwoord te kennen. U kunt er tevens voor kiezen om de gebruiker toegang te geven tot het Intranet of Extranet (beschikbaar in de Pro en Premium versies) door deze te selecteren.

1. Klik op eZAdmin in het menu aan de linkerkant en klik op Nieuwe gebruiker in het geopende venster.

2. Voer de voornaam, achternaam, gebruikersnaam (e-mailadres) en het wachtwoord in.

3. Selecteer de opties indien u de gebruiker toegang wenst te geven tot het intranet of extranet.
    Meer informatie over het intranet/extranet vindt u hier.

4. Klik op Gebruiker aanmaken.

De gebruiker is nu aangemaakt. Houd er rekening mee dat een gebruiker zowel tot het intranet als extranet toegang kan hebben. U hoeft derhalve niet twee gebruikers aan te maken.

Aanmelden

Deze functionaliteit - beschikbaar in het Aan de slag-menu (GetStarted) - stelt u in staat om u rechtstreeks als beheerder van uw website aan te melden bij Mamut eZ Publish.

Taal

Indien uw programmaversie meerdere talen ondersteund, kunt u kiezen in welke talen u uw website wenst te vertalen. Meer informatie over het gebruik van verschillende talen vindt u hier

Let op! U kunt maar één keer de taal instellen. Geselecteerde talen kunnen niet worden verwijderd of gewijzigd.

Opslagruimte

Door naar het eZBeheer menu te navigeren krijgt u een overzicht van de totale en de gebruikte opslagruimte van uw website.

Aan de slag met Mamut eZ Publish

De optie Aan de slag (GetStarted) bevindt zich in het menu aan de linkerkant van de MyAccount. Deze optie geeft u een overzicht van de gebruikers die u hebt geregistreerd en de informatie over hun toegangsrechten. Het venster geeft tevens een lijst weer van alle internetadressen die kunnen worden gebruikt om uw website te bereiken.

Gebruik de snelkoppelingen in Aan de slag om nieuwe gebruikers aan te maken of u aan te melden bij uw Mamut eZ Publish website.

Meer informatie:

De beheerdersmenu's in Mamut eZ Publish

Gebruikers en inloggen

De menu's in het programma