De menu's in het programma

Hieronder vindt u informatie over de verschillende menu's in het programma.

Het talenmenu

U kunt ervoor kiezen om uw website in meerdere talen te publiceren. De talenopties vindt u aan de linkerkant bovenaan de pagina. De talenselectie wordt afgekort in het menu weergegeven: Eng - Engels, Dui - Duits, Ned - Nederlands etc. U kunt in uw MyAccount aangeven in welke talen uw website beschikbaar moet zijn. Meer informatie vindt u hier.

Let op! U kunt een taal maar één keer kiezen. Een geselecteerde taal kan niet worden gewijzigd of verwijderd. U kunt echter de talen in Mamut eZ Publish verbergen door naar Configuratiescherm - Website-instellingen - Taalinstellingen te gaan. Meer informatie vindt u hier.

Het gebruikersmenu

Het menu vindt u aan rechtsbovenaan de pagina. Het menu geeft verschillende opties weer, gebaseerd op of u bent aangemeld of niet.

Configuratiescherm: In het configuratiescherm vindt u de instellingen voor uw website.

Aanmelden/afmelden: Klik hier om u aan- of af te melden bij de website. Het is mogelijk om u aan te melden als beheerder, intranetgebruiker, extranetgebruiker of forumgebruiker.

Registreren: Hier kan een nieuwe forumgebruiker zich registreren. Alle andere type gebruikers dienen te worden geregistreerd in de MyAccount. De optie wordt alleen weergegeven als u niet bent aangemeld.

Mijn concepten: Hier vindt u onder andere de artikelen die u eerder hebt aangemaakt en opgeslagen, maar nog niet hebt gepubliceerd. De optie wordt alleen weergegeven wanneer u bent aangemeld.

Sitemap: Geeft een overzicht van de gehele inhoud van uw website.

Labels: Geeft uw labels ("tag cloud") weer. Deze bestaat uit alle trefwoorden die u hebt ingevoerd.

Topmenu

Dit is een deel van de menuselectie op uw website en bevindt zich bovenaan de website. U kunt ervoor kiezen of u deze enkel of dubbel wenst. U kunt deze tevens combineren met een menu aan de zijkant.

Het topmenu kan het volgende bevatten:

Kalender: Een kalender kan worden gebruikt om privé- of bedrijfsevenementen, belangrijke data, reizen en meer in te voeren. Meer informatie vindt u hier.

Forum: Fora kunnen worden gebruikt om informatie te communiceren en discusseren. Meer informatie vindt u hier.

Blog: Een blog is een website of een gedeelte van een website dat alle informatie van de auteur in chronlogische volgorde weergeeft. Meer informatie vindt u hier.

Fotogalerie: U kunt zoveel galerieën aanmaken als u wenst. Meer informatie vindt u hier.

Contactformulier: Het contactformulier in Mamut eZ Publish wordt met behulp van een standaard sjabloon aangemaakt en biedt u de mogelijkheid om naast de standaardfunctionaliteit de vCard (digitale visitekaart) te gebruiken. Meer informatie vindt u hier.

Intranet/Extranet: Het intranet en extranet zijn webpagina's die met een wachtwoord zijn beveiligd. Op deze manier kunt u informatie delen binnen het bedrijf, met partners en klanten. Meer informatie vindt u hier.

Zijmenu

Het zijmenu kan tevens het linkermenu genoemd worden. Indien u deze menu-instelling kiest, vindt u deze aan de linkerzijde van het scherm. U kunt kiezen tussen een alleenstaand menu of u kunt deze combineren met een topmenu.

Mamut eZ Publish menu/Beheerdersmenu

Het beheerdersmenu wordt gebruikt om de inhoud van uw website aan te passen.

Meer informatie over de knoppen in het beheerdersmenu vindt u hier.

Meer informatie:

Over Mamut eZ Publish

MyAccount

Inhoud bewerken