Inhoud bewerken

U kunt verschillende types inhoud aanmaken. Dit zijn bijvoorbeeld artikelen, fora en blogberichten. Wanneer u bent ingelogd als beheerder zal het beheerdersmenu in het midden van de pagina beschikbaar zijn.

De voorpagina heeft een eigen beheerdersinterface waarmee u diverse ontwerpmogelijkheden krijgt. Meer informatie vindt u hier.

Het menu past zich automatisch aan naar het gebied van de website waarin u zich op het moment bevindt. Met behulp van de afrollijst kunt u de elementen, die u op de huidige pagina kunt aanmaken, kiezen. Meer informatie over het menu vindt u hier.

De knoppen:

Hier aanmaken: Om een nieuw element toe te voegen, selecteert u de gewenste optie uit de afrollijst en klikt u op de knop Hier aanmaken.

Bewerken: U kunt de bestaande inhoud bewerken, ongeacht het type (map, artikel, blogbericht etc.). Navigeer naar het object en klik op de knop Bewerken. Meer informatie over het beheren van verschillende versies vindt u hier.

Verplaatsen: Deze knop stelt u in staat om inhoud naar een andere plaats op uw website te verplaatsen. Indien u afbeeldingen in een bepaalde map heeft geüpload, maar u wenst deze te verdelen over twee mappen, kunt u de nieuwe map aanmaken en op Verplaatsen klikken om de afbeeldingen in de correcte map te plaatsen.

Verwijderen: Door op deze knop te klikken kunt u de inhoud van een bepaald gedeelte van de website verwijderen. Houd er rekening mee dat u alleen ongewenste inhoud verwijdert. Hetgeen u verwijdert kan worden opgeslagen in uw vuilnisbak indien u niet zeker bent of u deze alsnog gaat gebruiken.

Sortering: Door op deze knop te klikken, kunt u de items die op de pagina worden weergegeven sorteren. U kunt de afrollijsten Sorteren op gebruiken om een van de voorgedefinieerde sorteringsmethodes te gebruiken, of u kunt de optie Prioriteit selecteren en vervolgens alle items naar de gewenste plaats te verslepen ("drag and drop"). Op deze manier kunt u de volgorde volledig aan uw wens aanpassen. Klik op Prioriteiten bijwerken zodra u tevreden bent met de volgorde. Klik Uitgevoerd om terug te gaan naar de pagina. Meer informatie vindt u hier.

Links in het menu bijwerken: Indien u een externe link hebt toegevoegd aan uw hoofdmenu, kunt u op deze knop klikken om de betreffende link te bewerken of verwijderen. Meer informatie over externe links vindt u hier.

RSS feed instellen: (let op het plus-teken). Klik op deze knop indien u uw bezoekers de mogelijkheid wenst te geven om zich op uw artikelen of blogberichten te abonneren via de RSS feeds.

RSS feed uitschakelen: (let op het minus-teken). Klik op deze knop om de RSS feed van uw website uit te schakelen.

Multi-upload: Upload meerdere bestanden of afbeeldingen tegelijkertijd.

Let op! Indien u veel bestanden tegelijkertijd wenst te uploaden dient u Flash Player 10 of hoger ingeschakeld te hebben. Flash Player 10 is beschikbaar voor de meeste systemen.

Versiebeheer: Het versiebeheer stelt u in staat om terug te gaan naar eerdere versies van de website indien u niet tevreden bent met het resultaat of tijdelijke informatie wenst te verwijderen.

Geavanceerde bewerking: Klik op deze knop om de geavanceerde bewerking te activeren. Meer informatie vindt u hier.

Integratie met tekstverwerkers:

In bepaalde programmaversies hebt u de mogelijkheid om een integratie met Microsoft Word en Open Office te gebruiken. Meer informatie over de integratie tussen Mamut eZ Publish en Word en Open Office vindt u hier.

Meer informatie:

Over het publiceren

Concepten en versies beheren

Meerdere talen op de website

De website vertalen