Concepten en versies beheren

Mamut eZ Publish stelt u in staat om met concepten en versiebeheer te werken. Dit betekent dat u artikelen en andere inhoud op uw website kunt aanmaken zonder deze direct te publiceren. Daarnaast kunt u terug gaan naar eerdere versies, bijvoorbeeld wanneer wijzigingen niet het gewenste resultaat hebben geleverd of wanneer u tijdelijke informatie hebt gepubliceerd die niet langer relevant zijn.

Een versie publiceren die nog niet is gepubliceerd

Indien u een artikel hebt gesloten zonder dat u deze hebt voltooid, en u hebt deze als concept opgeslagen, kunt u uw werk voortzetten via Mijn concepten in het gebruikersmenu of door naar Configuratiescherm - Concepten te gaan.

U kunt uw concepten bewerken door op de knop Bewerken te klikken.

Een bestaande pagina bewerken

U kunt een reeds gepubliceerde pagina bewerken door naar de bewuste pagina te navigeren en op Bewerken in het beheerdersmenu te klikken. U kunt ervoor kiezen om de wijzigingen op te slaan en te publiceren of om deze op te slaan en te sluiten, zodat u de wijzigingen op een later moment kunt publiceren.

Naar een eerdere versie teruggaan

Indien u niet tevreden bent met de huidige versie van uw werk, kunt u teruggaan naar een vorige versie.

Het venster bestaat uit drie onderdelen:

Alle versies

Dit veld bevat een lijst van alle versies die ooit zijn gepubliceerd (behalve de verwijderde versies).

Gepubliceerde versie

Dit veld geeft de versie weer die op dit moment is gepubliceerd.

Nieuwe concepten

Dit veld geeft alle concepten weer die nog niet zijn gepubliceerd.

Tip! De versienummers in de lijst met alle versies geeft u informatie over zowel de gepubliceerde als de niet gepubliceerde concepten.

Zo gaat u terug naar een voorgaande versie:

1. Ga naar het gepubliceerde object dat u wenst te vervangen door een eerdere versie.

2. Klik Bewerken.

3. Klik Versiebeheer.

Tip!
    Het nummer tussen de haakjes in het titelveld geeft het aantal versies van het object weer.

U dient eerst een kopie te maken van de versie die u wenst terug te zetten.

4. Klik op Maak een kopie aan.
    Er wordt nu een nieuwe versie van het object aan de lijst toegevoegd. U kunt deze kopie bewerken en publiceren.

5. Klik op Bewerken om de kopie van de oude versie in de bewerkingsmodus weer te geven.

6. Voeg indien gewenst nieuwe informatie toe of wijzig bestaande teksten.

7. Klik op Publiceren om uw website bij te werken.

Indien u ervoor kiest de wijzigingen te publiceren zal uw website nu worden bijgewerkt.

Meer informatie:

Over het publiceren

Inhoud bewerken

Meerdere talen op de website

De website vertalen