Aan de slag met de Visma Mobile Scanner-app

Wanneer u alles hebt voorbereid in Mamut Business Software, kunt u de app via Google Play of App Store downloaden, inloggen en de service beginnen te gebruiken. De app is gratis en de enige kosten zijn eventueel voor gegevensoverdracht, afhankelijk van uw contract met uw telefoonbedrijf.

Voorwaarden

Uw foto's uploaden

Volg de onderstaande stappen om uw foto's te uploaden.

1. Start de app Visma Scanner op uw smartphone.
  2. Klik op Inloggen.
  3. Selecteer Mamut Business Software als uw boekhoudsysteem.
  4. Voer uw e-mailadres en het wachtwoord dat werd aangemaakt in Mamut Business Software in om in te loggen bij de service.
  5. Klik op Inloggen.
  6. Selecteer het bedrijf waar u de foto naartoe wilt sturen.
  7. Vervolgens wordt de camera op uw smartphone geopend. Klik op het camerapictogram en maak een foto van uw document. U kunt uw foto bewerken of een andere foto maken als u dat wenst.
  8. Klik op het pictogram Gereed.
  9. Kies Factuur of Ontvangen betaling. Op dit scherm kunt u ook opmerkingen toevoegen.
  10. Klik op Versturen.
  11. Op dit punt gaat u terug naar het overzicht van wat u hebt verstuurd en kunt u desgewenst nieuwe foto's maken.
  12. Als u op dit punt een opmerking wilt toevoegen, moet u de foto opnieuw versturen.

Binnen enkele seconden kunt u het resultaat van deze upload in uw Mamut Business Software Inboeken of Salarisregistratie van Visma Mobile Scanner zien. Als geen van deze schermen waren geopend toen u de upload startte, moet u het scherm wellicht vernieuwen door op Update te klikken op het scherm voor Bijlagen. Meer informatie is te vinden in Inboekvenster.

Al uw doorgestuurde foto's worden gearchiveerd in het tabblad Archief van Visma Mobile Scanner, zelfs mislukte overdrachten. Die staan onder Niet-gesynchroniseerde foto's, terwijl uw geslaagde overdrachten op de datum van overdracht in de lijst staan. Van hieruit kunnen alle foto's opnieuw verstuurd worden. Selecteer er één en selecteer de knop Versturen.

Meer informatie:

Over de Mobile Scanner-app

Visma Mobile Scanner-integratie

Visma Mobile Scanner-integratie inschakelen/uitschakelen