Boekstukken importeren naar het Intrastatrapport

U kunt boekstukregels vanuit andere modules in het systeem naar het Intrastatrapport importeren. Het gaat dan met name om facturen, welke via de Order/Factuur- en Inkoopmodules zijn ingevoerd met btw-codes voor intracommunautaire leveringen.

Een wizard leidt u door de stappen van de import.

Let op! Om gegevens van de export van goederen naar andere EU-landen te kunnen importeren, moet u ervoor zorgen dat de geëxporteerde artikelen geregistreerd zijn met een Intrastatcode. Vul de code in het veld Intrastatcode in het tabblad Diversen in het Artikelregister in.

Zo importeert u boekstukregels:

1. Ga naar Beheer - Administratie - Instrastat.
  2. Klik op de knop Importeren op de werkbalk.

3. Selecteer het boekjaar en de perioden van waaruit u gegevens wilt importeren en klik Volgende.
  4. Selecteer de regels die u aan het Intrastatrapport wenst toe te voegen. Indien er veel gegevens zijn, kunt u de knoppen Alle selecteren en Geen selecteren gebruiken.

5. Klik Voltooien.

Op basis van de geïmporteerde informatie worden de transacties automatisch gegenereerd. Indien er informatie mist, kunt u op de regel dubbelklikken en de missende waardes in het registratievenster invoeren.

Let op! Nadat u de Intrastat-transacties hebt geïmporteerd dient u deze te controleren. Controleer of de leverdatum op de transactieregel overeenkomt met de rapportageperiode. Aangezien de factuurdatum bepaalt of een transactie in een rapport wordt opgenomen, dient u wellicht de rapportregels met een leverdatum welke buiten de rapportperiode valt, te verwijderen. De verwijderde transacties moeten dan aan het rapport voor de betreffende periode worden toegevoegd.

Meer informatie:

Over Intrastat

Intrastatregistratie

Intrastatbeheer

Intrastatrapport