Intrastatbeheer

Via dit venster kunt u het uw Intrastat-registraties beheren. Daarnaast kunt u transacties verwijderen, importeren vanuit andere modules en afdrukken op het Intrastatrapport. Daarnaast kunt u vanaf hier het venster openen voor de registratie en het wijzigen van Intrastat-transacties.

De beschikbare opties in de afrollijst Status zijn afhankelijk van wat u hebt gedefinieerd binnen de Intrastat-instellingen, en bevat Import, Export of beide. Definieer Status, Jaar en Maand waarvan u de Intrastat-transacties wenst te beheren.

Nieuw: Klik hier om het venster te openen waarin u nieuwe Intrastat-transacties invoeren. Meer informatie vindt u in Intrastatregistratie.

Bewerken: Selecteer een regel en klik Bewerken om informatie toe te voegen of te bewerken. Meer informatie vindt u in Intrastatregistratie.

Verwijderen: Selecteer een transactie en klik op Verwijderen om deze te verwijderen. De transactie zal niet langer onderdeel uitmaken van het Intrastatrapport.

Intrastat: Klik op deze knop om uw Intrastatrapport af te drukken. Gebruik dit als basis voor uw Intrastatrapportage. Zorg ervoor dat u de juiste Status, Jaar en Maand hebt gedefinieerd voor u uw Intrastatrapport afdrukt. Na het afdrukken van het Intrastatrapport van de voorgaande maand, zullen de transacties voor de aankomende maand in de lijst worden weergegeven. Indien er fouten zijn, kunt u transacties bewerken en toevoegen. Het is tevens mogelijk het rapport nogmaals af te drukken. Meer informatie vindt u in Intrastatrapport.

Importeren: Klik op deze knop om boekstukken uit bijvoorbeeld de verkoopmodule te importeren. Een wizard helpt u bij het selecteren van de juiste instellingen. Meer informatie vindt u in Boekstukken importeren naar het Intrastatrapport.

Instellingen: Klik op deze knop om te selecteren welke kolommen u in dit venster wenst weer te geven.

Afdrukken: Om een overzicht te krijgen van de geregistreerde transacties kunt u op Print klikken om het overzicht af te drukken, of op de pijl ernaast en vervolgens op Voorbeeldafdruk om een voorbeeld van het rapport te zien.

Ga naar factuur: Opent de factuur die bij de geselecteerde transactie hoort. Deze knop is alleen actief wanneer Export is geselecteerd uit de afrollijst Status.

Ga naar inkoop: Opent de inkooporder die bij de geselecteerde transactie hoort. Deze knop is alleen actief wanneer Import is geselecteerd uit de afrollijst Status.

Ga naar boekstuk: Opent het boekstuk die bij de geselecteerde transactie hoort.

Meer informatie:

Over Intrastat

Intrastatregistratie

Intrastatrapport

Intrastat-instellingen

Boekstukken importeren naar het Intrastatrapport