Intrastatrapport

Zodra u alle transacties voor de maand hebt ingevoerd kunt u het Intrastatrapport genereren voor de geïmporteerde of geëxporteerde goederen.

Indien gewenst kunt u een voorbeeld van het rapport afdrukken voordat u het rapport moet inleveren. Houd er echter rekening mee dat zodra u een rapport voor een bepaalde maand hebt afgedrukt, het systeem er van uitgaat dat de periode is voltooid, en zal de volgende periode/maand voorstellen voor de volgende invoer. Het is echter mogelijk om terug te gaan en het rapport nogmaals af te drukken.

Zo maakt u een Intrastatrapport aan:

1. Ga naar Beheer - Administratie - Intrastat.
  2. Selecteer vanuit de afrollijst Status of u Import of Export wenst af te drukken.
    Selecteer de juiste periode uit de afrollijsten Jaar en Maand. De periode op het rapport is de hier geselecteerde periode.
  3. Klik op Intrastat.
  4. Selecteer het gewenste afdrukmedium uit de afrollijst Verzenden naar, in dit geval de Printer.
  5. Klik OK.

Het Intrastatrapport wordt afgedrukt.

Meer informatie:

Over Intrastat

Intrastatregistratie

Intrastatbeheer

Boekstukken importeren naar het Intrastatrapport

Intrastat instellingen