Boekstuksjablonen aanmaken/bewerken

Boekstuksjablonen kunnen aangemaakt en bewerkt worden met behulp van een wizard die u door alle noodzakelijke instellingen leidt.

Voordat u aan de slag gaat met de wizard, kan het verstandig zijn om op te schrijven hoe de uiteindelijke boekstukken eruit moeten zien, en welke invoerwaarden nodig zijn.

Mamut Business Software is opgezet met een aantal verschillende boekstuksjablonen die u als basis kunt gebruiken voor uw eigen sjablonen. In plaats van geheel nieuwe boekstuksjablonen aan te maken, kunt u bestaande boekstuksjabloon kopiëren en deze met behulp van de wizard naar uw wens aanpassen.

Zo maakt u een nieuw boekstuksjabloon aan:

1. Ga naar Beheer - Administratie - Boekstuksjablonen.
  2. Klik op Nieuw indien u een nieuw sjabloon aan wilt maken.
    U kunt er ook voor kiezen om een bestaand sjabloon als basis te gebruiken. In dat geval selecteert u de boekstuksjabloon en klik op Dupliceren. Een nieuwe sjabloon met dezelfde instellingen wordt aangemaakt en aan de lijst toegevoegd. Selecteer deze en klik Volgende.
  3. Definieer het boekstuktype:
    Selecteer Enkel boekstuk indien de sjabloon geldt voor één boekstuk
    Selecteer Periodieke boeking indien de sjabloon bestaat uit meerdere boekingen over een bepaalde periode. Meer informatie vindt u in Boekstuksjablonen aanmaken/bewerken - Periodieke boekingen.
  4. Voer de Naam en Omschrijving in.
  5. Geef aan bij welke Groep het boekstuksjabloon hoort. Het groepsveld wordt gebruikt bij de sortering van boekstuksjablonen. U kunt een nieuwe groep toevoegen door op de knop naast de lijst te klikken.
  6. Verwijder de selectie bij de optie Weergeven in de inboekmodule indien de sjabloon niet beschikbaar mag zijn in het inboekvenster.
  7. Verwijder de selectie bij de optie Volg het actieve boekstuk indien u niet wilt dat de boekstukken gebaseerd op dit sjabloon het boekstuktype, transactiedatum en periode van het huidige boekstuk overnemen.
  8. Klik op Volgende.

Het boekstuksjabloon is nu aangemaakt en kan verder bewerkt worden in de volgende stap van de wizard.

Stappen in de wizard:

Meer informatie:

Inboeken

Over boekstuksjablonen