Inboeken

In de inboekmodule voert u uw boekstukken in voordat deze worden verwerkt naar het grootboek. Zolang de boekstukken nog niet naar het grootboek zijn verwerkt kunt u boekingsdatum, dagboek, periode, rekeningen, btw-codes, bedragen et cetera veranderen.

Tip! Het is mogelijk om facturen die zijn aangemaakt en boekstukken die zijn verwerkt naar het grootboek, alsnog te bewerken. Het doel van deze functionaliteit is om gebruikers in staat te stellen om de meest belangrijke elementen van verwerkte facturen en boekstukken te bewerken zonder dat deze gecrediteerd of teruggeboekt hoeven te worden. Meer informatie over deze functionaliteit vindt u in Bewerk verwerkte facturen en boekstukken.

Een boekstuk moet uit twee of meer boekstukregels bestaan. Het totaal van Debet moet gelijk zijn aan het totaal van Credit. De boekstukken worden genummerd aan de hand van de instellingen die u hebt aangegeven voor nummerreeksen in de administratieve instellingen.

Voordat u met het inboeken begint, dient u op de hoogte te zijn van de instellingen die u kunt aanpassen. Deze module kan naar uw persoonlijke wens ingesteld worden en u kunt tot vijf verschillende sets van gebruikersinstellingen definiëren zodat u uw boekstukken sneller en eenvoudiger kunt inboeken.

Een andere snelle manier voor het inboeken van boekstukken, is het gebruik maken van Boekstuksjablonen of met behulp van de knoppen in de werkbalk voor boekstuksjablonen.

U kunt een aantal btw-codes aanpassen met eigen Btw-instellingen. Meer informatie vindt u in Btw-codes bewerken.

Tip! U kunt het Resultaat en de Balans controleren van boekstukken die u in de inboekmodule hebt ingevoerd, maar nog niet hebt verwerkt naar het grootboek. U bepaalt de bron voor de afdruk in het selectievenster in de rapportmodule. Hier kunt u kiezen tussen Grootboek, Inboeken of beide.

Meer informatie:

Aan de slag met inboeken

Boekstukken registreren

Verwerken naar grootboek

Inboeken - Werkbalk boekstuksjablonen

Over boekstuksjablonen

Administratieve instellingen

Rekeningschema

Gebruikersinstellingen voor Inboeken

Kolommen in het inboekvenster

Boekstuknummering

Sneltoetsen bij inboeken

Btw-codes bewerken

Activiteitssjablonen