Over het programma

Let op! Wij raden u aan deze handleiding goed door te lezen voordat u aan de installatie van het programma begint. Hierdoor zult u bekend raken met de systeemvereisten en de termen die gedurende de installatie worden gebruikt, en daarmee vermijdt u fouten die tijdens het proces kunnen ontstaan.

De elementen hieronder zijn onderdeel van Mamut Business Software. De meeste hiervan worden op de achtergrond uitgevoerd en hebben weinig impact op uw dagelijks werk met het programma. Het is echter belangrijk om bewust te zijn van deze elementen.

Microsoft® SQL Server®

Mamut Business Software gebruikt Microsoft® SQL Server® als database. Bij de installatie van het programma zal gecontroleerd worden of u Microsoft SQL Server al op uw computer geïnstalleerd hebt.

Is dit het geval, dan kunt u deze gebruiken zolang het SQL Server 2012 Express of nieuwer is. Wij raden u aan een eigen instance voor Mamut Business Software aan te maken aangezien dit het eenvoudiger maakt om in de toekomst updates uit te voeren. Dit doet u in de installatie-wizard.

Databasebestanden

De databasebestanden bevatten alle gegevens die u in de verschillende modules van het programma invoert, zoals relatiegegevens, verkoop- en inkoopgegevens en administratieve informatie. Tijdens de installatie wordt een standaardpad gesuggereerd. U kunt dit pad aanpassen door een nieuw pad te definiëren in de Geavanceerde instellingen in de installatiewizard. De databasebestanden moeten op een lokale schijf op de server worden geïnstalleerd; externe eenheden en netwerkpaden mogen niet worden gebruikt. Wij raden u aan het standaardpad te gebruiken. Meer informatie over de standaardpaden vindt u in Installeren van bestanden.

Documentlocatie

De documentlocatie wordt gebruikt door het systeem om documenten, afbeeldingen, rapporten en andere bestanden op te slaan die geen onderdeel van de database uitmaken. Elke systeemdatabase krijgt een unieke locatie toegewezen. De documentlocatie wordt aangemaakt in de wizard voor eerste opstart, en kan worden aangepast door in de wizard. Bij een installatie voor meerdere gebruikers moet de documentlocatie gedeeld worden in het netwerk, zodat alle gebruikers er toegang toe hebben. Meer informatie over het delen van de documentlocatie vindt u in De documentlocatie delen.

Licentie

Uw licentie geeft aan op hoeveel computers u het programma kunt installeren. Indien u uw licentiecode hebt ontvangen, kunt u deze registreren in de wizard voor eerste opstart. Hebt u de licentiecode nog niet ontvangen, kunt u in deze wizard selecteren dat u het programma wenst te evalueren. U kunt naderhand uw licentiecode registreren in het programma via Help - Info - Licentienummer registreren.

Meer informatie:

Over de programmainstallatie

Over installatie voor meerdere gebruikers

De documentlocatie delen

Over databasehulpprogramma's

Over databases

Installeren van bestanden