Over webshop

Wanneer u uw artikelen op het internet wilt aanbieden, kunt u deze met behulp van de toepassing voor webshops in Mamut Business Software eenvoudig aan uw eigen webshop toevoegen. De artikelen die u wilt verkopen, moeten eerst geregistreerd worden in het artikelregister in Mamut Business Software. Hierna kunt u deze artikelen te koop aanbieden in de webshop.

Kies zelf welke van uw artikelen u wenst te verkopen in de webshop

U bepaalt zelf welke van uw artikelen beschikbaar zijn in de webshop.

Tip! Houd er rekening mee dat de betalingsvoorwaarden in de bedrijfsinstellingen worden gedefinieerd. Meer informatie vindt u in Nieuwe betalingsvoorwaarde aanmaken. Dit geldt tevens voor de kortingen die u in de webshop wenst te gebruiken. Meer informatie vindt u in Kortingen.

Voeg artikelafbeeldingen en omschrijvingen toe voor gebruik in de webshop

U kunt voor ieder artikel een artikelafbeelding en artikelomschrijving toevoegen. De afbeeldingen en omschrijvingen worden na de update van de website in de webshop weergegeven.

De voorraad weergeven, precies of als interval

De webshop kan de voorraadstatus voor alle artikelen in het magazijn die in de webshop verkocht worden, weergeven. Met de voorraadstatus wordt het aantal in voorraad minus het aantal dat al in een order is opgenomen of op een andere wijze gereserveerd is voor klanten, bedoeld. Alle ontwerpsjablonen die artikelen op de voorpagina weergeven, ondersteunen deze functionaliteit. De voorraadstatus wordt ook per variant (additioneel product in bepaalde programmaversies) weergegeven wanneer een artikel verkocht wordt in verschillende Artikelvarianten.

Betalingsmethoden

Wenst u betalingen met creditcard te kunnen aanbieden in uw webshop, dan moet u een Mamut-systeem hebben die de functionaliteit voor winkelwagen ondersteunt. U moet tevens een overeenkomst aangaan met een leverancier van financiële diensten. De betaaloplossing Docdata (NL) is beschikbaar.

Let op! U dient het additioneel product Mamut Docdata te kopen indien u creditcardbetaling met Docdata wilt aanbieden.

Artikelvarianten in de webshop

U kunt artikelen in verschillende varianten verkopen in de webshop. Meer informatie over artikelvarianten vindt u in Varianten in de webshop.

Let op! De functionaliteit betreffende artikelvarianten vereist een licentie voor een additioneel product in bepaalde programmaversies.

Mamut Enterprise Klant- en PartnerWeb

Om uw webshop professioneler te maken, kunt u het additioneel product Mamut Enterprise Klant- en PartnerWeb aanschaffen. Dit geeft ondernemingen de mogelijkheid om klanten speciaal aangepaste websites te bieden. Met dit additionele product kunnen uw klanten gebruikersaccounts aanmaken in uw webshop zodat zij in de webshop kunnen inloggen. Zo kunt u kortingen aanbieden aan bepaalde klanten, die de aangepaste prijzen zien wanneer ze inloggen. Bovendien zullen zij e-mails ontvangen wanneer de status van de order is gewijzigd en de klantgegevens worden opgeslagen in het gebruikersprofiel zodat de klanten deze informatie maar één keer moeten invoeren.

Meer informatie over dit product vindt u in Mamut Enterprise Klant- en PartnerWeb.

U vindt meer informatie over additionele producten en Enterprise-uitbreidingen op www.mamut.com/nl/addons

Meer informatie:

Aan de slag met webshop

Over e-commerce

Over e-commerce in Mamut Business Software

Tips- waar moet u aan denken voordat u begint

Aan de slag met uw website