Urenregistratie

Meer en meer bedrijven zien het nut in van urenregistratie met betrekking tot projecten en doorfacturering. Veel medewerkers voeren dagelijks in hoeveel uren ze hebben gewerkt aan de verschillende projecten, de consultanturen die gefactureerd moeten worden aan klanten, het aantal gewerkte uren en overuren, vakantie, ziekte en andere afwezigheid. Met behulp van de module Urenregistratie kunnen u en uw medewerkers die uren registreren die belangrijk zijn om bij te houden voor uw bedrijf.

Verkoopt u uren, dan is de urenregistratie van beslissende aard voor het documenteren van de factuurgegevens en doorfacturering naar uw klanten. Urenregels die worden doorgefactureerd, moeten aan de klant waarvoor het werk is uitgevoerd en het artikel waarvoor de uren worden gefactureerd zijn gekoppeld. Indien gewenst kunnen urenregels ook aan een project worden gekoppeld.

Werkt u veel met projecten, dan kunt u door het registreren van alle uren van een project het tijdsverbruik, de resources en kosten berekenen voor het betreffende project. Urenregels gekoppeld aan een project, kunnen overgebracht worden naar de projectmodule, waar u vervolgens kunt doorfactureren op grond van de urenregels.

Heeft u medewerkers met een uurloon, dan u kunt u elke medewerker zijn/haar uren laten invoeren. Medewerkers met een maandsalaris kunnen overuren, vakantie, ziekte en afwezigheid invoeren. U kunt ook meerdere projecten aanmaken voor de verschillende werkzaamheden van uw medewerkers en hen laten registreren hoeveel uren zij per onderdeel gebruiken. Zo krijgt u een goed overzicht van het aantal uren dat medewerkers gebruiken voor vergaderingen, klantenbezoek, rapporteren etc.

De urenregistratiemodule kan per gebruiker worden aangepast, zodat alle gebruikers de module efficiënt kunnen gebruiken. Meer informatie over het aanpassen van de module vindt u in de bedrijfsinstellingen en gebruikersinstellingen.

Door op Afdrukken te klikken kunt u urenstaatrapporten afdrukken. Klikt u binnen het afdrukvenster op Rapportmodule, krijgt u toegang tot een selectie rapporten die u gedetailleerde informatie geven over de geregistreerde uren.

Meer informatie:

Nieuwe urenstaat aanmaken

Urenregels naar order-/projectmodule overdragen

Urensoortregister

Urensoort per project

Urenregels regenereren

Statushistorie

Gebruikersinstellingen voor Urenregistratie

Bedrijfsinstellingen voor Urenregistratie

Aandachtsgebied Urenregistratie op het bureaublad