Orders, niet geleverd

In het Magazijn, bij Niet-geleverde orders ziet u alle verkooporders waarvan niet alle artikelen uit het magazijn zijn gehaald. Dit kunnen verkooporders zijn met de status Niet-verwerkt, Nalevering of Factuur (niet geleverd). Het bovenste gedeelte van het overzicht geeft de verkooporders weer, en het onderste gedeelte de bijbehorende artikelregels waar het aantal "geleverd" lager is dan het aantal "besteld".

Door op de pijl rechts van de knop Activiteiten aanmaken te klikken, kunt u een gedetailleerde activiteit aanmaken. U bepaalt zelf de inhoud en in welke modules de activiteit moet worden weergegeven.

Zo behandelt u een order:

1. Geef de selectiecriteria aan voor het overzicht.
    Boven in het venster vindt u een aantal filters voor de orderstatus die het aantal weer te geven orders kunnen beperken. U kunt op status filteren of op artikelcode zoeken. U kunt ook in de artikellijst zoeken door op de Zoek-knop te klikken. De wijzigingen van de filters worden pas weergegeven zodra u op Bijwerken of [F5] klikt.
  2. Selecteer in het bovenste gedeelte van het venster de order die u wilt bewerken.
  3. Selecteer de handeling die u wenst uit te voeren:
    Levering van artikelen
    : Dat wil zeggen artikelen uit de voorraad halen en eventueel een inzamellijst of pakbon afdrukken.
    Van voorraad reserveren
    : Zorgt ervoor dat artikelen die momenteel in voorraad zijn, voor deze order gereserveerd worden.
    Van inkoop reserveren
    : Zorgt ervoor dat een bij de leverancier besteld artikel wordt gereserveerd voor deze klant (verkooporder).

U hebt nu de betreffende handeling uitgevoerd.

Tip! De leverbaarheid houdt rekening met reserveringen. Indien bijvoorbeeld alle artikelen in het lager gereserveerd zijn voor een order, zal een andere order van hetzelfde artikel en leverbaarheid van 0% weergeven, ook al zijn er nog artikelen in het magazijn aanwezig. Inkoopreserveringen hebben geen invloed op de leverbaarheid.

Omschrijving van de velden op de onderste regel

Voorraadniveau: Het voorraadniveau van het aangegeven artikel in het betreffende magazijn/voorraadlocatie.

Totaal voorraadniveau: Het totale voorraadniveau van het aangegeven artikel in alle magazijnen/voorraadlocaties.

Meer informatie:

Inkoopwizard

Artikelen leveren

Van voorraad reserveren

Over de magazijnmodule

Activiteitssjablonen