Egendefinerte kostnadsbærere

I regnskapsmodulen i Mamut Business Software kan du distribuere kostnader til ulike kostnadsbærere. Disse kostnadsbærerne er ofte produkter og tjenester, men andre eksempler på kostnadsbærere kan være kampanjer, ansatte, reklamasjoner, emballasje og transportskader. Formålet med kostnadsbærerne kan være å få eksakt oversikt over kostnader knyttet til spesielle forretningsområder, deler av virksomheten eller lignende.

Merk! Ekstra kostnadsbærere er kun tilgjengelige ved registrering av bilag i bilagsregistrering. Bilag som føres via andre moduler vil ikke kunne kostnadsføres på disse egendefinerte kostnadsbærerne automatisk. De vil kun bli knyttet til kostnadsbærerne Prosjekt og Avdeling. Det er mulig å endre kostnadsbærere på bilag i ettertid. Dette kan gjøres via Reskontro og Hovedbok ved å markere aktuelt bilag og klikke Rediger.

Tips! De egendefinerte kostnadsbærerne er ikke sammenlignbare med de to standard kostnadsbærerne i Mamut Business Software: Avdeling og Prosjekt. Disse to er integrert i forskjellige funksjoner og prosesser i Mamut Business Software. Les mer om avdeling og prosjekt her.

Se også:

Bilagsføring med egendefinert kostnadsbærer

Regnskapsinnstillinger: Kostnadsbærere

Opprette rapporter med kostnadsbærere

Tilleggsprodukter

Tilgang til tilleggsprodukter