Innlesing av egendefinerte bankfiler

Ved hjelp av en veiviser kan du definere dine egne bankformater som du deretter kan lese inn i bilagsregistrering for videre behandling. Dette kan være aktuelt dersom du mottar kontoutskrifter på fil fra din bank eller du eksporterer kontoutskrifter fra din nettbank til f.eks. Microsoft Excel.

Import av bankfiler kan forenkle bilagsføringen og du unngår å måtte registrere alle transaksjoner manuelt. ®

Merk! Vær oppmerksom på at første gang du leser inn egendefinerte bankfiler, må knytte hver enkelt transaksjon til ønsket hovedbokskonto, kundereskontro eller leverandørreskontro. Neste gang du leser inn bankfiler vil systemet automatisk foreslå konto og/eller reskontrokonto basert på valgene du tok sist du importerte. Du har mulighet til å overstyre foreslått valg for hver post i bankfilen.

Før du kan importere bankfiler må du definere ditt eget format. Det gjøres i veiviseren ved å klikke på søkeknappen ved feltet for filtype.

Slik går du frem for å lese inn bankfiler

1. Velg Vis - Regnskap - Innlesing av egendefinerte bankfiler.
  2. Velg Filtype i nedtrekkslisten for dette.
    Hvis du oppretter et egendefinert filformat, finner du mer informasjon om det i Egendefinerte filformater for bankfiler.
  3. Klikk på søkeknappen og bla deg frem til filen du skal importere.
  4. Klikk Neste.
  5. Velg aktuell Konto for Bank/Post/Kasse.
  6. Velg ønsket Observasjonskonto. Kontoen vil foreslås for poster der systemet ikke finner noen konto/reskontro å linke til basert på tidligere innlesinger. Dette kan imidlertid overstyres for hver enkelt post senere i veiviseren.
  7. Klikk Close Preview når du har kontrollert forhåndsvisningen av rapporten Innlesing av bankfil.
  8. Marker eventuelt poster du ønsker å endre konto for og klikk Rediger.
  9. Klikk Neste når du har gjort aktuelle endringer.
  10. Kontroller rapporten Innlesing av bankfil på nytt etter å ha gjort ønskede tilpasninger.
  11. Klikk Close Preview for å lukke forhåndsvisningen.
  12. Klikk Fullfør for å godkjenne og overføre bilagene til Bilagsregistrering.
  13. Skriv ut rapporten som viser en oversikt over hvilke bilag som har blitt opprettet, lukk deretter forhåndsvisningen.

For å bokføre bilagene du har lest inn må du åpne Bilagsregistrering (Vis - Regnskap - Bilagsregistrering) og klikke Overfør til Hovedbok.

Har du problemer med å importere en egendefinert bankfil?

Se også:

Egendefinerte filformater for bankfiler

Bilagsregistrering

Overføre til Hovedbok