Lese inn en returfil

Vis - Regnskap - Leverandørreskontro - Retur fra bank

Ved automatisk remittering trenger du en avtale med din bankforbindelse om elektronisk betaling. Betalingen overføres som en fil til banken, og du mottar en returfil som kan benyttes til bokføring av betalingene.

Les mer om: Kom i gang med bankfiler/automatisk remittering

Etter du har sendt en remitteringsfil til banken, vil du motta en 1. gangs returfil. Filen er en bekreftelse fra banken på at de har mottatt remitteringsfilen. Dersom alt er i orden, vil postene legges i bankens forfallsregister. Når banken har betalt postene du har sendt, vil du motta en 2. gangs returfil. Filen inneholder en oversikt over hvilke poster som banken har betalt ved forfall. Ved innlesing av 2. gangs returfil vil betalingene automatisk bli bokført i programmet, dersom du har valgt dette i innstillingene for remittering.

Slik leser du inn en returfil

1. Velg Vis - Regnskap - Leverandørreskontro - Retur fra bank.
  2. Velg Fil (filbane til der returfilen ligger), og klikk Neste.
  3. Rapporten Remitteringsretur status kommer automatisk til forhåndsvisning.
  4. Skriv ut eller lukk rapporten.
  5. Ved innlesning av 2. gangs retur: Klikk Fullfør.

Ved innlesing av 2. gangs returfil vil betalingene automatisk bli bokført i programmet, dersom du har valgt dette under innstillinger for remittering for denne remitteringstypen.

Se også:

Bankfiler/automatisk remittering

Kom i gang med bankfiler/automatisk remittering

Utføre en remittering

Innstillinger for Remittering